Gündemden Haberler

Yasada olmayan hüküm uygulanmak isteniyor

Hakkında verilen kararda değişiklik olmaması durumunda yeniden cezaevine girecek olan gazeteci Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, yasada olmayan bir hükmün, Pehlivan için uygulandığını söyledi.

15 Ağustos’ta 5. kez cezaevine girmesi beklenen Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, denetimli serbestlik talebini reddeden Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün yanıtında, 15 Temmuz’da yürürlüğe giren infaz düzenlenmesiyle ilgili yasanın geçici 10. maddesinin uygulanma şartlarını göz ardı ettiğini söyledi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan ve cezaevi müdürlüğünün kendisini kanun koyucunun yerine koyduğunu söyleyen Ersöz, “7456 Sayılı Kanunda, bu düzenlemeden kimlerin faydalanamayacağı teker teker sayılmış. Kanun koyucu, Barış ve onun durumunda olanları bir istisna olarak düzenlememiş. Bu durumda, cezaevi müdürlüğünün yaptığı gibi genel hükümlere atıfla özel bir düzenlemeyi yok saymak hukuka aykırıdır” dedi.

Cezaevi müdürlüğünün bu kararına Bakırköy İnfaz Hakimliği’nde itiraz edeceklerini ve Pehlivan hakkında “denetimli serbestlik kararı” verilmesini bir kez daha talep edeceklerini ifade eden Ersöz, “Hakimliğin vereceği karar, hukuk devleti standartlarımızın da ölçüsü olacak” diye konuştu.

‘CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ, ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞECEK’

Ersöz, ayrıca, “Bakırköy İnfaz Hakimliği’ne çarşamba günü itirazda bulunulacak. Bu arada yasada olmayan bir hükmün, Barış Pehlivan için uygulanacak olmasına CHP’li milletvekillerinin itirazı var. Onlar, bu konuyu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüşecek” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu