Gündemden Haberler

Yargıtay, kendini TBMM yerine koyarak yorum yapamaz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için ortak tutum çağrısı yapmasının ardından ara verilerek görüşme talep etti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin 14 Mayıs’taki seçimlerde Hatay’dan Milletvekili seçilen Can Atalay’ın tahliye talebini reddetti. Yargıtay’ın kendini TBMM yerine koyduğunu belirten Kadıgil,  “Bu Can Atalay’dan da azade olarak TBMM yetkisinin gaspıdır” dedi.

TBMM’de söz alarak konuşan Kadıgil şunları söyledi:

“Sayın başkan çok teşekkür ediyoruz, destek bildiren tüm gruplara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Çok teknik bir açıklama yapmak için izninizi rica ettim sadece. Dün Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği kararda şöyle bir ifade geçiyor; ‘Anayasa koyucu hangi suçların 14’e gireceğine ilişkin somut değerlendirme yapmamış. Bilinçli olarak bunu Yargıtay içtihatlerine bırakmıştır diyor’ ve Türk milleti adına aldığı bir kararda diyor bunu ancak Anayasa 14’ün son fıkrasını görmemezlikten geliyor. Orada açıkça bu hükme aykırı bulunanlar hakkında uygulanacak müeyyideler kanunla belirlenir ibaresi var efendim ve kanunla belirleyecek olan yer TBMM’dir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nde oturan 5 hakim kendi kendilerine adeta bir jüristokrasi ilan ederek TBMM’nin yerine kendini koyarak böyle bir yorum yapamaz. Bu Can Atalay’dan da azade olarak TBMM yetkisinin gaspıdır. Bu bağlamda grupların da verdiği görüşler çerçevesinde kısa bir ara verilerek arkada bir görüşme açılmasını talep ediyorum.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu