Gündemden Haberler

Uludağ’ın milli park vasfının ‘bir kısmı’ kaldırıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Uludağ Milli Parkı sınırlarının Uludağ Alanı sınırları ile çakışan kısımlarının, milli park vasfının kaldırılması ve bu alanda milli park iş ve işlemlerini yürütmek üzere ilgili idarelere tahsis edilmiş olan taşınmazların Uludağ Alan Başkanlığı’na devredilmesi kararlaştırıldı.

Evrensel’de yer alan habere göre söz konusu kararın, 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 3. maddesi gereğince alındığı belirtildi.

‘ÇOK BÜYÜK ZARARLAR VERECEĞİ AŞİKAR’

Uludağ’ın Alan Başkanlığı ile büyük ölçüde tahrip edileceği ve geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracağını belirten yaşam savunucuları, Uludağ Milli Parkı’nın endemik türlerinin ağırlıklı olarak bulunduğu 2 bin 100 hektarlık bölümünün yönetiminin, kurulması istenen Alan Başkanlığı’na devredileceği ve bu alanda Milli Park Yasaları’nın uygulanamayacağını ifade etmişti.

Yaşam savunucuları, “Alan Başkanlığı’nın içerisindeki Hazine ile kamu kurum ve kuruluşlarının mal varlıkları üzerinde tam yetkili olması, bu sınırlar içerisindeki gerçek ve tüzel kişilere ait taşınmaz mallar ile tesisleri kamulaştırma yetkisine sahip olması, burada yapılacak her tür ve ölçekte planların hazırlanması, uygulanması ve buna benzer daha nice kararların alınması ve uygulanması yetkileri ile donatılmış Alan Başkanlığı projesinin, Uludağ Milli Parkı’na çok büyük zararlar vereceği aşikardır” ifadelerini kullanmıştı

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu