Gündemden Haberler

Ülkenin yarısı tek adama ‘hayır’ dedi!

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi’ni resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 52,14 ile Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Türkiye tarihinin seçim sürecindeki en büyük eşitsizliklerine sahne olan seçimlerinden biri olan 2023 seçimleri, yurttaşların yarısının Saray Rejimi’ne teslim olmadığını gösterdi.

14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yarışan 4 adayın yeterli çoğunluğa ulaşaması üzerine Türkiye ilk kez, seçimlerde ikinci tur için sandık başına gitti. Mevcut Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçimine en yüksek oyu alan iki aday olarak girdi.

Başından sonuna eşitsiz koşullarda, devletin tüm imkanlarının ve medyanın iktidar kontrolünde olduğu bir seçim sürecinin sonunda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha cumhurbaşkanı seçildi.

Ancak ortaya çıkan tabloda, seçim sürecinde eşitsizlik adına tüm gücü arkasına almasına rağmen Saray Rejimi’nin ülkenin neredeyse yarısının direnişini kıramadığını görüldü.

Sandıklarının açılmasından, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sonuçları açıklamasına kadar şunlar yaşandı:

22.40 | YSK GEÇİCİ SONUÇLARI AÇIKLADI

YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamayla geçici sonuçları açıkladı. Yener, “Sandıkların yüzde 99,43’ü açıldı. Erdoğan yüzde 52,14, Kılıçdaroğlu’nun yüzde 47,86 oy aldı. An itibarıyla sonuçların değişmeyeceği anlaşılmış, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildiği görülmüştür” dedi.

22.00 | AKŞENER: BİZ HALA BURADAYIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den ilk açıklama geldi.

Akşener konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Şimdi vakit kaybetmeden ekonomi gibi sorunlara eğilme ve çözme vakti geldi. Seçmen bizim için en halis ölçüttür. Nitekim milletimiz bu seçimlerde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen bu mesajı anlamak ve anladıktan sonra da gereğini yapmaktır. Milletimizin hiçbir mensubu seçim sonuçlarından karamsarlığa düşmesin. Eğer ki demokrasiye inanıyorsak, seçimlerin en önemli demokrasi göstergesi olduğu unutulmasın. Bugünden sonra da milletimizin taleplerini dinleyeceğiz. Biz hala buradayız.”

21.30 | KILIÇDAROĞLU: MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİM

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapıyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

Hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim, etmedim. Göz yumamazdım, yummadım. Eziyetlere, haksız, hukuksuz, adaletsiz bir düzene karşı susup dilsiz şeytan olamazdım, olmadım. Milyonlarca göçmenin gelip de sizin 2. sınıf vatandaş olmanıza susamazdım, susmadım. Evlatlarımız işsiz güçsüz hayata tutunmaya çalışırken hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim.

Her gün, her şeye zam gelirken, benim halkımın belinin bükülmesine gönlüm razı gelemezdi.

Bu toprakların bir insanı olarak her zaman hakkınız, hukukunuz için kimse sizi ezmesin diye bolluk içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye devam edeceğim.

Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık. Devletin bütün imkanları bir siyasi partiye seferber edildi, bir adamın ayakları altına serildi. Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara, yayılmak isteyenen korku iklimine boyun eğmeden mücadele eden Millet İttifakı’nın genel başkanlarına, teşkilatlarına, seçmenlerimize, sandıklara sahip çıkan vatandaşlarıma teşekkür ederim.

21.15 | TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: HİÇBİR ÇABA BOŞA GİTMEDİ, GİTMEYECEK

Seçim dair açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabında “Hiçbir çaba boşa gitmedi, gitmeyecek” dedi. 

Baş şu sözlere yer verdi:

Seçim sonucu ne olursa olsun…

Hiçbir çaba boşa gitmedi, gitmeyecek.

Mücadele devam edecek.

Halkımızı, ülkemizi saltanat sevdalılarının, para babalarının keyfine teslim etmeyeceğiz.

Örgütlü gücümüzü büyütecek, emekçileri birleştirecek, bu sömürü ve yolsuzluk düzenini yıkacağız.

Mutlaka kazanacağız!

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu