Gündemden Haberler

Tutuklamalara tepki gösteren gazeteciler gözaltına alındı

Diyarbakır da gazetecilere dönük operasyonları protesto etmek için Süreyya Operası önünde eylem yapmak isteyen gazeteciler darp edilerek gözaltına alındı.

Dört gün önce Diyarbakır merkezli bir operasyon başlatılmıştı. Bu soruşturma kapsamında şimdiye dek aralarında gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de olduğu 21 ilde 144 kişi gözaltına alınmıştı. Bunların 48’i tutuklanırken, 91’i de serbest bırakıldı.

Bugün de Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu Diyarbakır’da gözaltına alındı.

İstanbul’daki gazeteciler, meslektaşları için Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre açıklama için opera önünde bir araya gelen HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve beraberindeki birçok gazetecinin etrafı polisler tarafından çembere alındı.

Gözaltına alınanlar gazeteciler arasında Zeyney Kuray, Eylem Nazlıer, Pınar Gayıp, Esra Soybir, Serpil Ünal, Yadigar Aygün bulunuyor. 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu