Gündemden Haberler

TİP’ten depremzedeler için ‘Seçmen Köprüsü’ kampanyası

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin, İstanbul, Adana ve Antalya’daki Hataylı depremzedelerin kendi illerinde oy kullanabilmeleri için “Seçmen Köprüsü” adıyla bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında paylaşılan irtibat numaralarıyla hem oy kullanmak isteyen depremzedelerin hem de kampanyaya destek olmak isteyen yurttaşların TİP’e ulaşması hedefleniyor.

TİP Afet Çalışmaları Koordinatörü ve TİP Mersin 1. Sıra Milletvekili Adayı Hakan Güneş, deprem öncesi Hatay’da yaşayan fakat deprem nedeniyle çevre illere göç etmek zorunda kalan yurttaşların oy kullanmaya gitmesi için TİP’in başlattığı kampanyayı tanıttı. 

Hatay’a seçmenlerin taşınması için TİP tarafından mayıs ayının başında başlatılan Seçmen Köprüsü kampanyasının 14 Mayıs’a kadar seçmenlerin Hatay’a ulaşmasını hedeflediğini söyleyen Hakan Güneş, bu kampanya ile Hatay’daki Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz ve İskenderun ilçelerinde oy kullanacak seçmenlerin Türkiye’nin farklı noktalarından bölgeye ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Bu çerçevede özellikle Mersin’den, Adana’dan, Antalya’dan, İstanbul’dan otobüslerin kaldırılması çalışmalarının yürütüldüğünü aktaran Güneş, “Yurttaşların katkısıyla yaptığımız bu çalışmanın enkaz altında yurttaşı bırakan bu düzenden kurtulmak için çok önemli bir iş olduğunu düşünüyoruz” diyerek herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu