Teknoloji/Bilim

Tepelerde ortaya çıkan gizemli antenlerin sırrı ne?

2023 yeni bir teknoloji gizemi ile birlikte geldi. Bir yıldır bilinmeyen insan veya insanlar, Salt Lake City tepelerine antenler dikip duruyor. Bu antenlerin sonuncusu çarşamba günü resmi görevliler tarafından dikildiği yerden kaldırıldı. Dikilen antenlerin tümü bir Güneş paneline bağlı ve kapalı bir pil kutusuna sahip. Son aylarda dikilen antenlerin sayısında artış gözlemleniyor, üstelik daha da yukarılara dikiliyorlar. Son anten 2.100 metre rakımda bulundu.

Salt Lake City’nin rekreasyon yolları yöneticisi Tyler Fonarow, “Bu kuleler, farklı zirvelere, zirvelere ve dağ eteklerinin etrafındaki sırtlara takılıyor” diyor ve devam ediyo: “Bir veya iki ile başladı ve şimdi sayıları bir düzineyi bulmuş olabilir.

Orman Hizmetleri ve Utah Üniversitesi tarafından yönetilen arazilerde başka antenler de bulundu, ama üniversite bu antenlerle bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Antenlerin amaçlarına yönelik öneriler, onların sayı istasyonları olmasından (garip ve olası olmayan bir açıklama), sinyalleri iletmek için kullanılabilecekleri veya kripto para madenciliği için kullanıldıkları gibi çok daha sıradan yanıtlara kadar uzanıyor. Son anten, 900 megahertzden yayın yapıyor ve bu aralık Helium blok zinciri tarafından kullanılıyor. Helium, ekipman yerleştirerek altyapıyı inşa etmek için insanlara dayanan ve bunu yaptıkları için onları kripto para birimi ile ödüllendiren bir kablosuz ağ.

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu