Gündemden Haberler

‘Tanıdık’ şirkete 3,3 milyar TL’lik ihale

Hatay ve Malatya’da inşa edilecek deprem konutları için düzenlenen toplam 3,3 milyar TL’lik 2 ihale, kamudan aldığı ihaleler ile bilinen Siyahkalem Mühendislik isimli şirkete verildi.

Maraş merkezli depremlerin ardından deprem konutu inşaatları için düzenlenen milyarlarca liralık ihaleler AKP’ye yakın şirketlere verilirken, bu ihalelere yenileri eklendi. Hatay ve Malatya’ya yapılacak 500’er konutun ihalesinin AKP döneminde kamudan çok sayıda iş alan Siyahkalem Mühendislik isimli şirkete verildiği ortaya çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 16 ve 20 Mart’ta herhangi bir ilana çıkılmaksızın pazarlık yöntemiyle “Hatay İli 4’üncü Etap Kırsal 500 Deprem Konutu Yapım İşi” ve “Malatya İli 4’üncü Etap Kırsal 500 Deprem Konutu Yapım İşi” ihalelerini gerçekleştirdi.

3 MİLYAR 335 MİLYON TL’LİK SÖZLEŞME

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre 16 Mart’ta Malatya için gerçekleştirilen ihalede 4 şirketten teklif alındı. İhale komisyonunun teklifler üzerinde yaptığı değerlendirmenin ardından 10 Nisan’da Siyahkalem Mühendislik İnşaat isimli şirket ile bir milyar 665 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

20 Mart’ta düzenlenen ihale kapsamında alınan teklif sayısının ise 3 olduğu bildirildi. İhale, bir milyar 670 milyon TL bedel ile 10 Nisan’da Siyahkalem Mühendislik İnşaat isimli şirkete bırakıldı. Her iki ihalenin de sonuç ilanı 27 Nisan’da yayımlandı. Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi, 10 Nisan’da 3 milyar 335 milyon TL’lik sözleşmeye imza koydu.

İHALELER

Emlak Konut ve TOKİ’den aldığı ihaleler ile bilinen Siyahkalem, Kuzey Kıbrıs’ta inşa ettirilen Saray’ın ihalesini de 2 milyar 497 milyon TL’ye üstlenmişti.

Şirketin ihalesini aldığı işlerden bazıları şöyle:

İstanbul Finans Merkezi

İstanbul’da askeri arazi üzerine bin 67 konutlu proje

DSİ Genel Müdürlüğü Yeni Merkez Binası

Ankara Ulus Melike Hatun Camii ve Kültür Merkezi

Beştepe Sarayı bahçesindeki spor sahasının üzerinin kapatılması işi.

TEKLİF BÜYÜKLÜĞÜ 200 MİLYAR TL’YE DAYANDI

21 Şubat’tan bu yana, büyük bölümü TOKİ koordinesinde gerçekleştirilen deprem konutu ihalelerinin teklif büyüklüğü 200 milyar TL’ye dayandı. İhalelerin tamamına yakını kamuoyunda, “İktidara yakın” olarak tanımlanan şirketlere bırakıldı.

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu