Gündemden Haberler

Suruç Katliamı anmasında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı!

Urfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi’nde, 20 Temmuz 2015 günü IŞİD tarafından katledilen 33 genç için dün, Kadıköy’de yapılan eylemlere polis saldırdı. Dün akşam saatlerinden bu yana 150 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi savcılık ifadeleri sonrsaı tutuklama talebiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol talebiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Haber takibindeyken gözaltına alınan muhabir Umut Taştan’ın parmağı kırıldı.

Kobanê kentine, çocuklara oyuncak götürmek üzere yola çıkan 33 düş yolcusu Urfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi’nde, 20 Temmuz 2015 günü IŞİD tarafından yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti. Katledilen gençlerin aileleri ve arkadaşları, dün, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde “Suruç için adalet” diyerek, oturma eylemi yapmak istedi.

33 düş yolcusu için yapılan anmaya, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol) Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Yeşil Sol Partili milletvekilleri de katıldı.

’33’LERİN DÜŞLERİNİ SIRTLANANLAR ADALET MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEK’

Burada konuşan Suruç Aileleri İnisiyatifi’nden Koray Türkay, “33’lerin düşlerini sırtlananlar adalet mücadelesinden vazgeçmeyecek” dedi.

‘İNADINA UNUTMAYACAĞIZ’

Oturma eylemi öncesi bir konuşma yapan TİP Sözcüsü Sera Kadıgil de “Unutturmak istiyorlar. Biz de diyoruz ki; inadına, bu çocukların savunduğu barış iradesi adına, bu topraklarda bir arada yaşama inadımız uğruna unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu