Teknoloji/Bilim

Spotify’dan çok konuşulacak iptal kararları

Bazı Spotify canlı yayınlarının hayranları, yakında en sevdikleri programlara veda etmek zorunda kalacak. Bloomberg’in bildirdiğine göre müzik ve ses yayını hizmeti Spotify, Doughboys: Snack Pack, kendisini “en sevdiğiniz ünlülerin en son haberlerinin yeri” olarak tanımlayan Deux Me After Dark ve komedyen Jon Gabrus’un The Movie Buff’ı son verilen yayınlardan bazıları. Söz konusu şovlar ya sona erdi ya da yakında sona ereceklerini duyurdu.

Bir şirket sözcüsü bu iptalleri Bloomberg’e doğruladı. Haber kaynağı, Spotify’ın bazı programları yaratıcılarının sözleşmeleri dolmadan önce sonlandırdığını, ancak hizmetin onlara söz verdiği miktarın tamamını ödemeye devam edeceğini de kaynaklarından duyduğunu belirtiyor.

Spotify da dahil olmak üzere birçok şirket, Clubhouse’un popülaritesini artırdığı salgının zirvesinde canlı ses programlarının yeni bir büyüme alanı olduğunu gördü. Spotify, Mart 2021’de satın aldığı spor hayranları için ses tabanlı sosyal ağ olan Locker Room’u yeniden düzenledi ve adını Greenroom olarak değiştirdi. Nisan ayında Spotify Live olarak yeniden markalamadan ve canlı sesli yayın akışını ana uygulamasına entegre etmeden önce geçtiğimiz yıl özel bir Greenroom uygulaması başlattı. Birden fazla şovun iptal edilmesi, şirketin canlı ses alanından geri adım attığını gösterirken, formatı tamamen ortadan kaldırmıyor. Bloomberg, The Fantasy Footballers ve The Ringer MMA Show gibi bazı programların her zamanki gibi devam edeceğini söyledi.

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu