Gündemden Haberler

Seçimlerle birlikte yeni bir geleceğin kapısı aralanacak

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, 23 Nisan dolayısıyla kaleme aldığı yazıda seçimlere işaret ederek yalnızca iktidarın değil anlayışın da değişeceğini söyledi ve “Bize oy vermeyenlerin de mutlu ve huzurlu olacağı yeni bir geleceğin kapısı aralanacak” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir yazı kaleme aldı. Kılıçdaroğlu, BirGün gazetesinde “Tüm acılar bitecek; sevgiler çiçek açacak” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, seçimlere işaret etti.

Yazısında, “Cumhuriyetimizin 100. yılında çocuklarımız ve gençlerimiz Atatürk’ün kendilerine duyduğu güveni ve omuzlarına yüklediği sorumluluğu nasıl yerine getirebilirler?” sorusuna yanıt arayan Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki seçimler bu anlamda büyük bir önem taşıyor” vurgusunda bulundu.

14 MAYIS VURGUSU

14 Mayıs’taki değişimin yalnızca bir iktidar değişimi değil aynı zamanda bir anlayış değişiminin de miladı olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Seçimlerle birlikte, çocuklarımızın ve gençlerimizin özgürlüğünü savunan Millet İttifakı iradesi iktidara gelecek. Bize oy vermeyenlerin de mutlu ve huzurlu olacağı yeni bir geleceğin kapısı aralanacak” sözlerine yer verdi. 

Sıkça dile getirdiği “tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmeyeceği” söylemini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, bnun yalnızca çocukların tok olma halini kapsamadığını belirterek, “Bu söylem, tek bir çocuğunu, tek bir vatandaşını dahi yatağa aç yatırmayacak olan bir cumhuriyet tahayyülüdür” ifadelerini kullandı. 

‘SUÇ ÖRGÜTLERİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ’

Yazısında kadınlara yönelik erkek şiddetinden uyuşturucu baronlarının Türkiye’deki varlığına dair önemli konulara da yer veren Kılıçdaroğlu, şunları da ifade etti:

“Kendini erkek egemen şiddetine karşı kimsesiz hisseden kadınların yanında olacağız; kendilerine şiddet, taciz, istismar, ayrımcılık amacıyla uzanan tüm elleri kıracağız.

Uyuşturucu baronlarının pençesine düşmüş çocuklarından kaynaklı kendini kimsesiz hisseden kim varsa yanında olacağız; yeraltı suç örgütlerini ortadan kaldıracağız.

Özgürlükleri elinden alınan, işsizliğe mahkûm edilen ve Türkiye’de yaşama dair umutlarını kaybeden kimsesizleşmiş gençlerin yanında olacağız; yaşama sevinçlerini birlikte geri alacağız. 

İşvereni karşısında kendisini güvencesiz, kimsesiz hisseden çalışanlarımızın yanında olacağız; yaşamın her alanında örgütlülüğün önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracağız. 

Tarlalarıyla baş başa bırakılan, borçlandırılan, ürününe hak ettiği değeri verilmeyen çiftçimizin kimsesizliğini gidereceğiz; çiftçileri yeniden üretim gücümüzün öncüleri arasına sokacağız. 

Beşli çete ve bu çeteyle ilişkili güç odaklarının karşısında yalnız bırakılan sanayicimizin, iş insanlarımızın yanında olacağız; ülke sanayisini katma değeri yüksek ürün ürütme hedefiyle yeniden planlayarak ayağa kaldıracağız.”

‘MUTLULUKLARI PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALTACAĞIZ’

Kendisini yalnız ve çaresiz hisseden herkesin hak, hukuk ve adalet ilkeleri çerçevesinde yanlarında olacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Herkesin acılarını paylaşacak; acıları paylaştıkça azaltacak, mutluluklarımızı paylaştıkça çoğaltacağız” sözlerini de kullandı.

Şair Ahmet Telli’ye de atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Yarınlarımızın gençleri çocuklarımız için, birlikte başaracağız; ‘Tüm acılar bitecek; sevgiler çiçek açacak’ kimsenin şüphesi olmasın” vurgusunda bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu