Gündemden Haberler

Seçilemeyen 310 eski milletvekili, peşin aldıkları 149 bin TL’yi iade etmedi

Seçimden önce 3 aylık milletvekili maaşını peşin alan ancak tekrar milletvekili olamayan 310 kişi, fazladan aldığı 149 bin TL’yi iade etmedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 27. döneminde görev yapan 314 milletvekili, 14 Mayıs seçimlerinde ya aday gösterilmedi ya da seçilemedi. Milletvekillikleri sona eren 314 isme, Nisan-Mayıs-Haziran ayları için toplam 70 milyon TL ödendi. Bu rakamın 46 milyon 786 bin TL’si görev yapılmayan 2 aylık dönemi kapsadı.

Sözcü’den Zekeriya Albayrak’ın haberine göre mayıs ayının yarısı ve haziran aylarında milletvekili olmadıkları halde fazladan ücret alan 314 vekilden sadece 4’ü, fazladan aldığı ücrreti iade etti. 3 aylık maaş olarak 223 bin 500’er TL maaş alan 310 milletvekili ise parayı iade etmedi ve fazladan 149 bin TL’lik ücreti aldı.

Maaşını iade eden isimler arasında yer alan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “2 aya yakın fazladan ücret ödendi. Hak etmediğim bir parayı alamazdım, iade ettim” dedi. Uysal’ın yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti eski Bursa milletvekili ve Kamil Erozan, AKP eski Balıkesir Milletvekili Adil Çelik de Meclis muhasebesine para iade eden isimler oldu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu