Gündemden Haberler

Sağlık Bakanlığı’ndan danışmanlara suç duyurusu

Sağlık Bakanlığı’nın karışmasına neden olan e-nabız uygulamasının fikri mülkiyet haklarına ilişkin dava nedeniyle yaşanan kriz, Ankara’da açılan yeni bir dava ile sonuçlandı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı’nın avukatları aracılığıyla danışman U.E’nin de aralarında bulunduğu dört kişi ile Bilbest firmasının yetkilileri hakkında “ihaleye fesat ve rüşvet” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

T24’te Asuman Aranca’nın haberine göre; Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin talimatıyla, Tiga isimli firma hakkında sosyal medyadan paylaşım yapan danışmanı U.E ile diğer Sağlık Bakan yardımcısı Sabahattin Aydın’ın eşi tarafından kurulan Bilbest firmasının şimdiki sahipleri hakkında “ihaleye fesat ve rüşvet” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Başlatılan soruşturma kapsamında Birinci’nin danışmanlarının da aralarında bulunduğu proje koordinasyon ekibindeki dört isim gözaltına alınıp sorgulandı.

Soruşturma sonunda savcılık, Birinci’nin danışmanlarının yanı sıra, Sabahattin Aydın’ın oğlunun hisselerini devrettiği Bilbest’in sahibi Mehmet Zahid Ercan’ın da aralarında bulunduğu altı kişi hakkında dava açtı.

Suç duyurusu dilekçesinde, Birinci’nin Bakanlık bünyesinde Uluslararası Projeler Yönetim Koordinatörü olarak görev yapan danışmanı U.E’nin, kamu görevi yaptığı dönemde Bilbest firmasından danışmanlık adı altında yüklü miktarda ve düzenli aralıklarla ödemeler aldığı öne sürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savcılık, danışman ve Bilbest isimli firma ile diğer şüpheliler arasındaki para hareketlerini inceledi. Yapılan incelemede Bilbest firmasının, danışmana 5 yıl içinde toplamda 142 bin lira gönderdiği belirlendi. Söz konusu hesap hareketlerinde danışmanlar arasında para trafiğine de rastlandı. Bunun üzerine Birinci’nin şikayet ettiği dört danışman gözaltına alındı.

İfadelerinin ardından dört danışman yurtdışına çıkış yasağı ile serbest kaldı. İtiraz üzerine danışmanlar hakkında ev hapsi kararı verildi. Yürütülen soruşturma sonunda savcılık danışman U.E ve arasında para trafiği olan iki eski danışman ile Bilbest firmasının sahipleri hakkında iddianame düzenledi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu