Gündemden Haberler

Oy kullanmak çok kutlu bir iştir

Seçimlere “darbe” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilliği adaylığı için oy istedi. Sultangazi’deki etkinlikte konuşan Soylu, “Oy kullanmak çok kutlu bir iştir” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için “siyasi darbe girişimi” diyen ve kamuoyunda tepkiye neden olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün İstannbul’da AKP Sultangazi Gençlik Kolları’nın düzenlediği “İlk Oyum Erdoğan’a” etkinliğine katıldı. İstanbul’da 2. Bölge’den milletvekili olmak için yarışacağı seçimler için “darbe” diyen Soylu, burada yaptığı konuşmada ise oy kullanmanın önemli olduğunu söyledi.

“Aranızda lisede okuyanlar var. İlk defa oy kullanacaklar var. Üniversitede okuyanlar var. Oy kullanmak çok kutlu bir iştir” diyen Soylu, “Bir de mesuliyeti de zor bir iştir. Çünkü birine emanet veriyorsunuz. Yani arabanız varsa emanet verebilirsiniz. Eviniz varsa emanet verebilirsiniz. Çantanız varsa emanet verebilirsiniz. Bunları kime emanet verebilirsiniz? Güvendiniz birisine değil mi? Yani güvendiğiniz insanlara emanet verebilirsiniz. Ama başka örnekler de var. Mesela babalar var. Ticaret sahibi dükkanları var. Çocuğu diyor ki ‘Ben de biraz yetki alayım’ Babası ona dükkan yönetme emaneti vermiyor veya araba var. Arabasını vermiyor. Oysa oy kullanmak o kadar kıymetli, kutlu bir iştir ki…” ifadelerini kullandı.

‘İMAMOĞLU VE YAVAŞ DANS EDİYOR’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle Türkiye’de hastane ve metro gibi pek çok şey yapıldığını söyleyen Soylu, ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiğini söylediği isimleri hedef aldı. Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın dans ettiğini iddia etti.

‘EN BÜYÜK ŞANSINIZ ERDOĞAN’

DHA’nın aktardığına göre Soylu, konuşmasında gençlere, “Sizin en büyük şansınız Tayyip Erdoğan döneminde hayatta bulunmaktır. Bunu çok net söyleyeyim” sözleriyle de seslendi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu