Gündemden Haberler

Otoriter rejimlerin sandık yoluyla yenilebileceğini tüm dünya görecek

Meclis’te 23 Nisan Özel Oturumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Otoriter rejimlerin sandık yoluyla yenilebileceğini tüm dünya görecek” dedi.

Millet İttifakı’nıon Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 23 Nisan Özel Oturumu’nda kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. Milletvekili olarak Meclis’te son kez yurttaşlara hitap ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Meclis’in ülkede tüm sorunlar için çözüm merkezi olması gerektiğini söyledi.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihsel birikimine tezat oluşturacak biçimde tek adam rejiminin gölgesi altındadır” diyen Kılıçdaroğlu, ülkedeki sorunlara dikkat çekti ve “Bir dönemin sona erdiğini görüyorur” vurgusunda bulundu.

Daha önce gündeme getirdiği konulara da işaret eden ve “418 milyar doların hesabının sorulacağı bir döneme yaklaşıyoruz” sözlerine de konuşmasında yer veren Kılıçdaroğlu, “Otoriter rejimlerin sandık yoluyla yenilebileceğini, ülkelerin ve bölgelerin temel problemlerinin çözüm yolunun, birlikte olabilmekten geçtiğini tüm dünya görmüş olacak”diye konuştu.

‘MİLLETVEKİLİ OLARAK YURTTAŞLARIMIZA SON KEZ HİTAP EDİYORUM’

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıldönümünde, bu aziz bayramın sadece Türk çocuklarına değil, başta tüm mazlum milletlerin çocukları olmak üzere, dünyanın tüm çocuklarına mutluluk, barış ve sağlık getirmesini diliyorum.

Taşıdığım milletvekili unvanıyla bu kürsüden, sizlere ve bu özel oturum vesilesiyle sevgili yurttaşlarımıza son kez hitap etmenin bahtiyarlığı içinde olduğumu da vurgulamak isterim. Önümüzdeki seçimlerle birlikte bu sıralardaki yerlerini alacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni üyelerine de şimdiden başarılar diliyorum. Hiç şüphe duymuyorum ki milletimiz, yeni üyelerine ülkemizi güçlendirilmiş parlamenter sisteme ulaştıracak iradeyi teslim edecektir.

‘TBMM, TEK ADAM REJİMİNİN GÖLGESİ ALTINDA’

Türkiye Büyük Millet Meclisi, tüm dertlerimizin, ülkemizin tüm temel sorunlarının çözüm merkezi olmak zorundadır. Ancak üzülerek ifade edeyim ki milletçe geçmişimize duyduğumuz saygının ve geleceğimize duyduğumuz güvenin çatısı olmaktan uzaklaşmış durumdadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihsel birikimine tezat oluşturacak biçimde tek adam rejiminin gölgesi altındadır. Kamu istihdamına kayırmacılık hakim kılınmıştır. Gençler bir umutsuzluk sarmalı içine sürüklenmiştir. Hayat pahalılığı bir kanser gibi yayılmıştır.

‘418 MİLYAR DOLARIN HESABININ SORULACAĞI BİR DÖNEME YAKLAŞIYORUZ’

Bir dönemin sona erdiğini görüyoruz. Tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmeyeceği, yurt dışına giden geçlerimizin geri döneceği güzel günlerin arifesindeyiz. Cumhuriyetimizi kalıcı bir şekilde demokrasiyle taçlandıracağız. 418 milyar doların hesabının sorulacağı bir döneme yaklaşıyoruz. Yoksulun ve yoksulluğun biteceği bir döneme yaklaşıyoruz. Çankaya Köşkü’nün yeniden tüm Türkiye’nin evi olacağı bir döneme yaklaşıyoruz. Liyakatin hakim olacağı, Kızılay’ın kan ve çadır satmayacağı bir döneme yaklaşıyoruz. Tüm askeri hastanelerin açılacağı bir döneme yaklaşıyoruz. Deprem konutlarının hak sahiplerine ücretsiz verileceği bir döneme yaklaşıyoruz. Merkez Bankası’ndaki 128 milyar doların kimlere peşkeş çekildiğinin ortaya çıkacağı bir döneme doğru yaklaşıyoruz.

‘OTORİTER REJİMLERİN SANDIK YOLUYLA YENİLEBİLECEĞİNİ TÜM DÜNYA GÖRECEK’

Türkiye’ye bahar geldiği gibi tüm dünyaya bahar gelecek. Demokrasiyle taçlandırılmış cumhuriyetimiz sadece mazlum milletlere değil, tüm dünya demokrasilerine örnek olacak. Otoriter rejimlerin sandık yoluyla yenilebileceğini, ülkelerin ve bölgelerin temel problemlerinin çözüm yolunun, birlikte olabilmekten geçtiğini tüm dünya görmüş olacak. Kimseyi ötekileştirmemenin ve kimseye kin tutmamamın insan haklarının en temel ilkelerinden biri olduğunu ve başarıya da ancak bu temel ilkelerin yol göstericiliğinde ulaşılabileceğini tüm dünya deneyimlemiş olacak.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu