Gündemden Haberler

Mütedeyyin kardeşlerim; kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin

Afyonkarahisar’da konuşan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum. En büyük günah kul hakkı yemektir. Kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin. Allah aşkına günaha ortak olmayın” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Buluşması kapsamında Afyonkarahisar’da yurttaşlarla bir araya geldi. Mitingde gençlere seslenerek, “Demokrasiden yana mısınız? Adaletten yana mısınız? Haktan yana mısınız? Kul hakkını savunanlardan yanında mısınız?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Sandığa gideceksiniz, haktan yana, hukuktan yana, demokrasiden yana oy kullanacaksınız. Sizin hayalleriniz neyse tamamını gerçekleştireceğim” dedi.

‘MÜLAKATI BİTİRECEĞİM’

“Gençler, büyük sıkıntı çektiğinizi biliyorum” diyerek sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Üniversiteden mezun oluyorsunuz, iş bulamıyorsunuz. Sınava giriyorsunuz, kazanıyorsunuz, mülakatta hakkınız yeniyor. Bütün bunları çözeceğiz. KPSS’ye gireceksiniz, mülakatı bitireceğim, kim kazandıysa o girecek” diye konuştu.

Kentteki şeker fabrikasını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şeker fabrikalarını sattılar. Geleceğim, o şeker fabrikasını alacağız ve yeniden Afyonluların hizmetine sunacağız. Özelleştirmeden sonra, 34 yıl sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti” ifadelerini kullandı.

‘ONLAR İÇİN YANDAŞ, BAY KEMAL İÇİN VATANDAŞ VAR’

Kaçırıldığını söylediği paralara Afyonkarahisar’daki mitinginde de değinen Kılıçdaroğlu, “Londra’nın en lüks bölümündeki bütün mahalleyi bunlar kapatmışlar. Hepsi lüks içinde yaşıyorlar. Ben onları bilmiyor muyum? Gittiler New York’a, 35 katlı gökdelen yaptılar. Sanıyorlar ki Bay Kemal bunları görmeyecek. O gökdelene harcadıkları paraları, Londra’ya kaçırdıkları paraları son kuruşuna kadar getireceğim ve bu millete vereceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak benim namus borcumdur. Beşli çeteler diyorlar ki ‘Acaba Kılıçdaroğlu’nun ayağını nasıl kaydırırız, bu adam Cumhurbaşkanı olmasın’ Her türlü iftirayı atıyorlar. Benim öyle saraylarda oturmak gibi bir niyetim yok. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın mütevazı Çankaya Köşkü var. Gideceğiz, orada oturacağız. Onlar için yandaş, Bay Kemal için vatandaş var. Benim gönlüm sizlerle, size hizmet edeceğim” sözlerini kullandı.

‘KUL HAKKI YİYENLERE OY VERMEYİN’

Konuşmasında bir de çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum. En büyük günah kul hakkı yemektir. Kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin. Allah aşkına günaha ortak olmayın” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu