Teknoloji/Bilim

Microsoft’un arama motoru Bing, arkasına ChatGPT desteğini almaya hazırlanıyor

Microsoft’un, arama motoru Bing’in, OpenAI’nin yapay zeka sohbet robotu ChatGPT tarafından desteklenen bir sürümünü tanıtmak için çalıştığı iddia ediliyor. Bu söylenti, The Information’ın konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara atıfta bulunarak yayınladığı bir haberden geliyor.

ChatGPT, bir sohbet botu ile insan benzeri konuşmalar yapmanızı sağlayan, yapay zeka tarafından yönetilen doğal bir dil işleme aracı. Bu araç, soruları yanıtlayabiliyor ve kod yazma ve uzun biçimli içerik oluşturma gibi belirli görevlerde yardımcı olabiliyor. Araç, 30 Kasım 2022’de genel test için kullanıma sunuldu.

Microsoft ise, ChatGPT destekli Bing’i Mart ayı bitmeden önce kullanıma sunabilir. Şirket, bu hamleyle Google’ın arama motoru pazarındaki hakimiyetine meydan okumayı umuyor. Statcounter’ın belirttiğine göre Google, Aralık 2022 itibarıyla pazarın %92,21’lik bir payına sahipken, Bing yalnızca %3,42’lik bir paya sahip.

Microsoft, 2019’da yapay genel zeka oluşturma çalışmalarını desteklemek için OpenAI’ye 1 milyar dolar yatırım yapmıştı. İkili daha sonra yeni Azure AI süper bilgi işlem teknolojileri oluşturmak için çok yıllı bir ortaklık kurdu. 2022’de Microsoft, OpenAI’nin görüntü oluşturma yazılımı DALL∙E 2‘yi Azure OpenAI’ye getirerek kullanıcıların metin veya görüntü girişi yoluyla görüntüler oluşturmasını sağladı. Eğer ChatGPT ve Bing birlikteliği de gerçeğe dönüşürse, bu durum ortaklığın daha da ileriye doğru gittiğinin bir kanıtı olacak.

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu