Gündemden Haberler

Mersin’de Yeşil Sol Parti aracına saldırı: 5 kişi yaralandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde Yeşil Sol Parti’nin seçim aracına saldırı düzenlendi. Araç içinde bulunan parti çalışanı 5 kişi yaralandı.

Seçim çalışmaları başladığı günden bu yana birçok yerde muhalefet partilerinin çalışma ve bürolarına yönelik saldırılar düzenlenirken, bugün de saldırılar devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingine taşlı saldırı düzenlenirken, Mersin’de de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçim aracına saldırı düzenlendi. 

Saldırı, Tarsus’ta saat 13.00 sıralarında Yenimahalle’de bulunan Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Yeşil Sol Parti anons aracı kırmızı ışıkta beklediği esnada aracın önü 20 kişilik bir grup tarafından kesildi. Olayda, aracın içerisinde bulunan 7 parti çalışanı grubun sözlü küfür ve tacizleriyle karşı karşıya kalırken, ardından ise sopa ve bıçaklı saldırısına uğradı. Olay anında parti çalışanı 5 kişi yaralandı. Anons aracının camları ve lastikleri grubun bıçak darbeleri ile parçalandı.

‘POLİS MÜDAHALE ETMEDİ’

Olayda yaralanan bir parti çalışanı MA’ya yaptığı açıklamada, olay anında çevrede çok sayıda polis olmasına rağmen saldırıya hiçbir şekilde müdahale edilmediğini söyledi. Ayrıca, saldırı sonrasında grup hakkında şikayetçi olmak için Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerini belirten parti çalışanı, bir arkadaşlarının ise hastanede tedavi altına alındığını söyledi. (MA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu