Gündemden Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eski basın daire başkanı tahliye oldu

Eylül 2022’de “terör soruşturması” kapsamında tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi eski Başkanı Bedreddin Gündeş, hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Bedreddin Gündeş, Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi görevini yürüttüğü sırada, hakkında yürütülen “terör soruşturması” kapsamında 28 Eylül 2022’de gözaltına alınmıştı. Çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından “terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanan Gündeş hakkında, 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Ereğli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bedrettin Gündeş, yargılandığı davada bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Gündeş ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, iddianamede yer alan gizli tanıkların ifadeleri ve deliller mahkeme başkanı tarafından okundu. 

BERAATİNİ TALEP ETTİ

Duruşmadaki savunmasında “hiçbir zaman terör örgütü üyesi olmadığını” dile getiren Gündeş, 9 aydır cezaevinde bulunduğunu hatırlatarak beraatini talep etti.

Tanıklar ve avukatlar dinlenmesinin ardından, mahkeme savcısı Gündeş’in tutukluluk halinin devamına yönelik mütalaa verdi. Mütalaaya karşı savunma yapan Gündeş, “Bu dava başından sonuna kadar üniversitelerde tez konusu olabilir. Ben kitaplarımda da bahsettiğim gibi şiddettin karşısındayım. Benim terör örgütü ile ilgili hiçbir bağlantım yok” şeklinde konuştu.

ADLİ KONTROL VE YURT DIŞI YASAĞI İLE TAHLİYE

Mahkeme, Gündeş’in adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar verdi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu