Gündemden Haberler

Kılıçdaroğlu’ndan ‘istifa’ açıklaması: ‘Ona parti karar verir’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olarak yarışan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim dönemi ve sonrasında yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Hayatım boyunca ilk kez bu kadar yalan üzerine inşa edilen, karalama üzerine inşa edilen bir seçim süreci yaşadık” diyen Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla bu karalama üzerine yalan üzerine montaj videolar üzerine seçim stratejisini oturtan bir kişi şu an Cumhurbaşkanı oldu” ifadelerini kullandı.

Ahlaki ve siyasal meşruiyet sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Siyasetçi ahlaklı olmak zorundadır. Siyasetçi elbette belli konuları abartabilir, bunda hiçbir mahsur yoktur. Abartırsınız, eksecere edersiniz ama yalan söylemezsiniz, iftira atmazsınız karalama yapmazsanız. Eğer yalan söylüyorsanız, iftira atıyorsanız ve bunu da çıkıp kendiniz itiraf ediyorsanız o zaman siz cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturamazsanız. Çünkü sizin ahlaki meşruiyetiniz tartışılır. Şu an Türkiye’de ahlaki meşruiyet sorunu var” diye konuştu.

‘ERDOĞAN’IN AHLAKİ MEŞRUİYET SORUNU VAR’

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, isim vermeden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da eleştirerek, “Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan kişinin ahlaki meşruiyet sorunu var. Dolayısıyla ahlaki olmayan, ahlakı savunmayan bir kişinin yalan üzerine, iftira üzerine kalkıp da belli bir koltuğa oturan kişinin ahlakı her zaman sorgulanır” dedi.

‘İSTİFA’ SORUSU

Kılıçdaroğlu, CHP’nin başında kalıp kalmayacağına ilişkin soruya da “Ona parti karar verir tabi doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir” diyerek yanıt verdi.

İMAMOĞLU GÖRÜŞMESİ

Seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşme için de “rutin bir görüşme” diyen Kılıçdaroğlu, belli aralıklarla görüşme yaptıklarını ifade etti.

KURULTAY SÜRECİ

Partisinin olağan kurultayını seçim nedeniyle ertelediklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bundan sonraki süreci ise “Olağan kurultayımızı yasalara göre yapacağız. Ona da Parti Meclisimiz karar verecek. Bunun için hukukçu arkadaşlarımız bir tarihlendirme yapıyor. O tarihlendirme içerisinde belli aşamalarda ilçe, il kongreleri, sonra kurultay yapılacak. Belli bir süreç var ve o süreç içerisinde bunları tamamlayacağız” sözleriyle anlattı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu