Gündemden Haberler

Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IMF ile görüşüldüğü suçlamalarına yanıt veren Kılıçdaroğlu, “İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok. Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan” dedi. 

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile pazarlık yapıldığına ve Londra’daki tefecilerle görüşüldüğüne dair suçlamalarına yanıt verdi. 

YetkinReport’a konuşan Kılıçdaroğlu, IMF ile görüşmedikleirni belirterek, “İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok. Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan. Bütün bunları düzelteceğiz” dedi.

‘BİZİ DE KENDİLERİ GİBİ SANIYORLAR’

İktidarı eleştiren ve dertlerinin Türkiye’ye yatırım getirmek değil doları nasıl tutacakları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Benim ABD’de, İngiltere’de ne yaptığım, kimlerle görüştüğüm belli. Büyükelçiler haberli, ayrıca mutlaka bizi takip edenler, peşime taktıkları derin devlet elemanları da biliyordur. Biz faizle para istemiyoruz, yatırım, temiz para gelsin diye çalışıyoruz. Bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışındalar” eleştirisinde bulundu. 

‘TÜRKİYE’Yİ KARA PARA CENNETİ HALİNE GETİRDİLER’

2017 yılında Erdoğan ve akrabalarını vergi kaçırmakla suçlayan ve Man Adası’nda offshore hesaplar açıldığına ilişkin birtakım belgeleri kamuoyu ile paylaşan Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında, “Türkiye, Man Adası değil” dedi.

Mafyaların ülkedeki varlığına ilişkin basında yer alan haber ve iddialara da işaret eden Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu baronlarına, kaçakçılara af çıkardılar, kapıları açtılar. Türkiye’yi kara para cenneti haline getirdiler. Günay Amerika’da uyuşturucu taşıyan gemiler yakalanıyor, dünyanın her yerinden mafyalar Türkiye’nin sokaklarında çatışıyor, iktidarsa seyirci, çünkü o paraya gebe. Bunlara son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘TRT, ERDOĞAN’IN BORAZANI’

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, yalnızca iktidara yakın isimlerin yer aldığı TRT’den de “son derece rahatsız” olduğunu dile getirdi. CHP, kampanyalarını yayımlamayan kurum hakkında şikayetçi olurken, Kılıçdaroğlu da “Bırakın sözlerimize yer vermeyi, paramızla ilan vermek istiyoruz, almıyorlar. Seçim kampanyamıza yer vermiyorlar. Oysa yasası var, TRT’nin yasalara uyması önemli. İktidarın bile diyemiyorum, çünkü tek adam rejimi artık, Erdoğan’ın borazanı haline geliyor. Suç duyurusunda bulunduk” hatırlatmasında bulundu.

‘TRT’DE GÖRÜNMEMİZDEN KORKUYORLAR’

“Bakın size, devleti ne kadar aciz duruma düşürdüklerini gösteren bir şey anlatayım” diyen Kılıçdaroğlu, TRT’ye ilişkin sözlerini şöyle tamamladı:

“Saray’a bir defa gittim. O da 15 Temmuz’dan sonra. Orada TRT’nin CHP’ye, muhalefete tamamen kapalı durduğunu daha bir kez dahi ekrana davet almadığımı da söyledim. ‘Olur mu öyle şey’ dedi. Onun ardından bir defa çağırdılar. Sonra yine yok. Bu kadar yıldır sadece bir kez…

Bizim de işlerine gelenler dışında muhalefet partilerinin de görüşlerine yer vermek zorundalar. Kendilerine biraz güveniyorlarsa çıkarsınlar canlı yayına, karşıma da kimi istiyorlarsa onlar koysunlar, bana istedikleri soruyu sorsunlar. Ben çekinmem, ama devlet kanalında, TRT’de görünmemizden korkuyorlar.” 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu