Gündemden Haberler

İzmir’de İsveç Konsolosluğu’na silahlı saldırı: Bir yaralı

İzmir’deki İsveç Konsolosluğu’nda silahlı saldırıda konsolosluk çalışanı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir kadın ağır yaralandı.

Habertürk İzmir Temsilcisi Gülçin Hacıevliyagil Ayçe’nin aktardığı bilgilere göre, İzmir Alsancak’ta bulunan İsveç Konsolosluğu’na bugün öğle saatlerinde bir silahlı saldırı gerçekleşti. 

Saldırıda konsolosluk çalışanı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir kadın ağır yaralandı.

DHA’nın haberine göre, olay yerinden kaçan saldırgan silahlıyla birlikte yakalandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “İlimiz Konak ilçesinde, 01.08.2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN KINAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir’de bulunan İsveç Konsolosluğu binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza Allah’tan acil şifalar temenni ediyorum. Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu