Gündemden Haberler

İstanbul merkezli soruşturmada 32 gözaltı

İstanbul’da düzenlenen ev baskınlarıyla aralarında HDK, HDP ve Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi üyeleri ile yöneticilerinin de bulunduğu en az 32 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve 39 kişi hakkında yakalama kararı çıkardığı soruşturma kapsamında Başakşehir, Esenyurt, Arnavutköy ve Küçükçekmece’nin de aralarında bulunduğu 15 ilçe ile 6 kentte eş zamanlı ev baskınları yapıldı. 

Baskınlarda Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gençlik Meclisi üyeleri ile yöneticilerinin de aralarında bulunduğu en az 32 kişi “örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınan Devin Doğa Ayaz, Hülya İlyas, Serkan Şengül, Eylem Taşdemir, Mustafa Şişman, Serhat Tokuş, Arafat Emekçileri, Tufan Emekçileri, Erkan Özmen, Cevdet Biçer, Yunus Aslan, Berfin Koçak, Hividar Özdemir, Ömer Gülsül, Mervan Beyret, Adem Özgen, Onur İlbars’ın da bulunduğu 32 kişi, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların avukatlarıyla görüştürülmesine 24 saat kısıtlama getirilirken, soruşturma dosyası hakkında da gizlilik kararı olduğu öğrenildi. (MA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu