Gündemden Haberler

İsmailağa Cemaati seçim kutlamasında çocukları hedef aldı!

İsmailağa Cemaati üyeleri, İstanbul Çatalca’da bulunan Nesin Vakfı’na yönelik provokasyonda bulundu. Nesin Vakfı’nın yanında toplanan cemaat üyeleri, vakfa yönelik tehditler savurdu ve yüksek sesle ilahiler açarak havai fişeklerle seçim kutlaması yaptı. Öte yandan Nesin Vakfı’nda çok sayıda çocuk bulunuyor.

Birgün’den İsmail Arı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Nesin Vakfı’nın yanında toplanan cemaat üyeleri, havai fişek ve yüksek sesle ilahiler açarak seçim kutlaması yaptı.

İsmailağa Cemaati üyeleri daha önce de jandarmanın gözü önünde Nesin Vakfı yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu’na saldırarak darp etmişti. Darp raporu alan Cihangiroğlu, saldırganlardan şikayetçi olmuş ama savcılık takipsizlik kararı vermişti.

İsmailağacılar 2021’de, “İş adamlarımız var ve hepsinin cebinde ruhsatlı silah var. İş başka noktalara gitmesin. Piyasa karışmasın yani” diyerek Nesin Vakfı yöneticilerini tehdit etmişti.

Yaşanılan saldırıya ilişkin açıklama yapan Matematik Köyü isimli sosyal medya hesabı, şu sözlere yer verdi:

“Yandaki tarikat şu anda hoparlörlerini Vakf’a yönlendirmiş durumda, yüksek sesle Mehter Marşı gibi bir şey çalıyor. Silah sesleri, maytaplar,  yüksek sesli müzik ve ışıklar. Arabalar ışıklarını açmış, korna çalıyorlar. Çocuklar uyanmış ve korkuyla alt kata inmişler.

Küfürler gırla… ‘Her şeyden aklandık artık’ diyorlarmış, muhtemelen 6 yaşındaki kızla evlenen müritlerinden bahsediyorlar. Silahlılar. Yetkilileri uyarıyorum.”

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu