Gündemden Haberler

İmamoğlu’nun mitingine taşlı saldırı

Millet İttifakı’nın seçimi kaznaması halinde “uygun zamanda” Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacağı ilan ettiği isimlerden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün Erzurum’a gitti.

Gün içinde AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mitingin yapılacağı noktaya otobüsleri çekerek engelleme girişiminde bulundu ve ardından tepkiler sonrası otobüsler alandan çekildi.

T24’ten Orhan Bakırcı’nın aktardığına göre İmamoğlu’nun mitingi öncesi bir grup, miting alanına tekbirlerle ilerledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde grup içerisinde bulunanların “bozkurt” işareti yaptığı da görüldü. Miting öncesi yaşanan olaylarda, aralarında bir çocuğun da bulunduğu bazı yurttaşlar yaralandı.

Görsel: Orhan Bakırcı/T24

MÜDAHALE ETMEYEN POLİSLERE ‘BİZ DE SİZİ SEYREDİYORUZ’ DEDİ

Akşam saatlerinde bölgede yurttaşlara seslenen İmamoğlu’nun mitingi, taşlı saldırı nedeniyle yarıda kesildi. İmamoğlu, taşlı saldırı sonrası bir süre daha konuştuktan sonra korumaları tarafından otobüse indirildi.

Konuşması sırasında yaşananlara yaşananlara tepki gösteren İmamoğlu, taşlı saldırıya müdahale etmeyen polisler ile emniyet müdürü ve valiye “Biz de sizi seyrediyoruz” diyerek seslendi. İmamoğlu, mitingi takip eden yurttaşlara da “Size atılan taşları sakın geri atmayın, siz taş atmayın, beni dinleyin” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu