Gündemden Haberler

İmamoğlu, Adıyaman’da: ‘Demirtaş’a selam söylüyorum’

Adıyaman’da yurttaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kayyumlara son verileceğini söyledi ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a selam söyleyerek, “Sadece Selahattin Demirtaş’a değil, bütün haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlara adalet istiyoruz” dedi.

14 Mayıs seçimleri öncesi Millet İttifakı’nın çalışmalarına katılan ve seçimlerin kazanılması halinde “uygun zamanda” Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacağı duyurulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman’da düzenlenen mitingde yurttaşlarşa bir araya geldi. 

‘BİZİ AYAKTA TUTAN TEK ŞEY ADALETTİR’

Kahta ilçesindeki mitingde konuşan İmamoğlu, “Bizim bir buluşmamızda her siyasi görüşten insan gelebilir, başımızın üzerinde yeri vardır. Bu memleketin bize emaneti bu milletin, birliğidir, dirliğidir. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı duracağız. Yargısız infaz yok, ben bilirim yok. Yargı, siyasetin silahı olamaz. Yargı, adamına göre olmaz. Yargı adamı varsa şöyle adamı yoksa şöyle olmaz. Bizi ayakta tutan tek şey adalettir. ‘Devletin dini adalettir’ ne güzel bir sözdür. Allah herkesin yuvasını adaletle donatsın” dedi.

‘DEVLET, VATANDAŞINA GÜCÜNÜ GÖSTERMEZ’

Çok önemli bir seçim döneminde olunduğunu belirten İmamoğlu, “Bu memleketin en büyük güvencesi gençlerimiz. Birinize hafif yan gözle bakan yöneticiyi seçmeyin, hepinizin gözünün içine bakan, anlayan yöneticileri seçin. Bu yöneticilik kavramı değişecek. Devlet, vatandaşına gücünü göstermez. Devlet bir işi yaparken orada gücünü gösterir, vatandaşına şefkatini, adaletini gösterir, somurtan kim varsa yollayın evine” diye konuştu.

‘KAYYUM ANLAYIŞINA SON VERECEĞİZ’

ANKA’nın aktardığına göre “Cumhur İttifakı’nın ‘şahlanış dönemi’ dediği, çöküş dönemine döndü” diyen İmamoğlu, “Seçimi kaybettiklerini anlayınca sağa sola saldırmaya başladılar. Bu millet, 1920 yılında Meclis’i kurdu. Bize Atatürk’ün ve cumhuriyetin emaneti var. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ Millete ait olan hiçbir hakkı yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Onun için bu kayyum atama anlayışına da son vereceğiz. Neymiş, 14 Mayıs seçimi darbe girişimiymiş. Seçimlere ‘darbe’ diyecek kadar akılları gitti. Milleti tehdit ediyorlar, korkutmaya çalışıyorlar. 6 Mayıs’ta İstanbul’da büyük bir buluşmamız var. 6 Mayıs’ta biliyorsunuz İstanbul seçimini iptal ettiler. Anacığımın ak sütü gibi helaldir bana o seçim. Seçimi iptal ettiler, o seçimi iptal etti diye milletçe, hep birlikte tam 806 bin oy farkla kocaman bir demokrasi tokadı attılar bunlara. Hâlâ akıllanmıyorlar. Neymiş, onlar giderse kaos olurmuş. Ula sen gidersen huzur gelir huzur. Bu millete huzur gelir. Gülmeyi unutturdun bize” ifadelerini kullandı.

‘SADECE DEMİRTAŞ’A DEĞİL, HERKESE ADALET İSTİYORUZ’

İktidar, Millet İttifakı’nı Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile “iş birliği yapmakla” suçlarken, İmamoğlu da konuşmasında, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı andı ve “Maalesef Türkiye’de bir ekonomi yönetimi kalmadı. Biz ekonomiyi düzelteceğiz ve milletimizi ayağa kaldıracağız. Selahattin Demirtaş’a selam söylüyorum sorun yok, onun adaletini diledik. Ben Selahattin Demirtaş’a defalarca selam söyledim, yine söylüyorum. Bize güveneceksin, herhalde güveneceksin. Selahattin Demirtaş’a adalet meselesiyle ilgili sözümü söyledim. Adalet herkese diyoruz. Benim Gezi davasından arkadaşım yatıyor. Sadece Selahattin Demirtaş’a değil, bütün haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlara adalet istiyoruz” sözlerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu