Gündemden Haberler

‘İktidar değişikliği bağımsızlığa darbe olur’ diyen Uçum’dan savunma

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mehmet Uçum, dün katıldığı Habertürk yayınında seçimlere ilişkin konuşurken, “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da seçimler için “Siyasi darbe girişimi” derken, Uçum da tepki çeken ifadeleri sonrası yeni bir açıklama yaptı.

Sözleri için “çarpıtma, yalan, asılsız isnat” iddiasında bulunan Uçum, demogaji yapıldığını ve ideolojik bir saldırganlığa dönüştürülmek istendiğini öne sürdü. 

Uçum, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Siyasal sistemin işleyişinde seçmen iradesini belirleyici kabul eden, demokratik meşruiyetin esasını seçmen iradesinde gören, tez siyaseti yerine talep siyasetine üstünlük tanıyan, her türlü seçkinci siyaset anlayışını mahkum eden bir dünya görüşüne sahip olanlar hakkında “seçmeni darbecilikle suçluyorlar” diye çığırtkanlık yapmak işe yaramaz, inandırıcı olmaz, hakikate uymaz. 

Bu ülkede kimlerin darbeci olduğu, kimlerin seçmeni özne değil nesne gördüğü, kimlerin kendi halkına yabancı olduğu, kimlerin batı güç odaklarından ve küresel emperyalizmden  medet umduğu ayan beyan ortadadır. 

Gerçekleşmesi pek muhtemel olmayan bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirmeyi, demagoji yaparak ideolojik bir saldırganlığa dönüştürme çabası beyhudedir. 

Çarpıtma siyasetiyle, yalan siyasetiyle, asılsız isnat siyasetiyle hiç bir yere varamazsınız, bunu yakın zamanda bir kez daha anlayacaksınız.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu