Gündemden Haberler

Hatay’da sağlık emekçileri şiddete karşı iş bıraktı

Hatay’ın Defne ilçesinde 11 haftalık hamile Dermatoloji Uzmanı Dr. K.E.K.’nin, sırası gelmeden muayene olmak isteyen G.T. isimli kadının saldırısına uğramasına tepki gösteren sağlık emekçileri bir gün iş bıraktı.

Defne Devlet Hastanesinde dün meydana gelen olayda, Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. K.E.K., sırası gelmeden muayene olmak istediği öne sürülen G.T. isimli kadından sırasını beklemesi istedi. Buna sinirlenen kadın, 11 haftalık hamile doktora saldırdı.

Yüzüne cisimler fırlattığı doktoru, ardından saçından tutup sürükleyen kadın, yumruk ve tekmelerle darbetti. Gebeliği tehlikeye giren doktora bir hafta iş göremez raporu verildi. Şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alınan G.T., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

‘SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERENE KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Saldırının ardından eylem kararı alan Hatay Tabip Odası, bugün iş bıraktı. Doktorlar ve çok sayıda sendika üyesi sağlık emekçisi, Defne Devlet Hastanesi önünde buluştu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, “Bugün Hatay’da, deprem bölgesinde Defne Devlet Hastanesinde sağlıkta şiddete karşı grevdeydik. Sağlık hizmeti üretmedik. Sağlıkta şiddet sona erene kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu