Gündemden Haberler

Hastanedeki yakınlarına refakat eden depremzedelere resmi yazısız tahliye

Haber: İzel Sezer

Kamera: Turgut Dedeoğlu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından farklı şehirlerde tedavi gören yakınlarına refakat eden yurttaşlar barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Ankara Valiliği tarafından ODTÜ Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’ne yerleştirilen depremzedeler valilik tarafından alınan kararla misafirhaneden tahliye edilmek istenirken, depremzedeler ise yakınlarının tedavisinin devam ettiğini ve gidecek başka yerleri olmadığını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) yaptıkları başvuru sonrası Ankara Valiliği tarafından ODTÜ Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’ne yerleştirilen depremzedeler, son haftalarda maruz kaldıkları misafirhaneden çıkarılma tehdidini ’e anlattı. Ankara’daki hastanelerde tedavi gören yakınları olduğu için bu misafirhanelerde kalan depremzedelere tahliye edileceklerine ilişkin resmi bir karar tebliğ edilmezken, kendisine ulaşmaya çalıştığımız Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan’ın sekreteri ise kararın valilik tarafından alındığını doğrulayarak, Özkan’ın konuya ilişkin konuşamayacağını söyledi.

Öte yandan baskıya maruz kalan 8 depremzedenin bugün Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’nden çıktığı, yemek dağıtımının yapıldığı kafeteryanın ise depremzedelere kapatıldığı öğrenildi.

TAHLİYE KARARI WHATSAPP MESAJIYLA DUYURULDU

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu