Gündemden Haberler

Halkın vekili hapiste, Hrant’ın katili sokakta!

Türkiye İşçi Partisi (TİP), sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşımla Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katleden Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepki gösterdi. Açıklamada, “Milletvekilleri, siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler hapiste tutulurken bir katil daha sokağa salındı” ifadeleri yer aldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde düzenlediği suikastle katleden Ogün Samast, dün akşam saatlerinde Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında tahliye edildi.

‘MİLLETVEKİLLERİ, SİYASETÇİLER, GAZETECİLER HAPİSTE TUTULURKEN BİR KATİL SOKAĞA SALINDI’

TİP, resmi X (Twitter) hesabından bir paylaşımla Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepki gösterdi. “Halkın vekili hapiste, Hrant’ın katili sokakta” notuyla yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Anayasa Mahkemesi’nin tahliye kararına rağmen cezaevinde tutsak bulundurulan Hatay Milletvekilimiz Can Atalay ve onlarca siyasi tutuklu Saray’ın talimatıyla özgürlüklerinden mahrum edilirken, Hrant Dink’in katili Ogün Samast bugün tahliye edildi. Milletvekilleri, siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler hapiste tutulurken bir katil daha sokağa salındı. Yargıyı mafya çetelerinin arka bahçesine çeviren Saray Rejimi’ni yıkacağız, adaleti kazanacağız!”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu