Teknoloji/Bilim

Google’dan masaüstü arama sayfalarına “yeni” özellik

Google, mobil cihazlarda kullanıma sunduktan bir yıl sonra, masaüstünde arama sonuçlarına da “sürekli kaydırma” özelliğini getirdi. Sürekli kaydırma, “İleri” düğmesini veya arama sonuçlarınızın altındaki sayfa numaralarını tıklama gereksinimini ortadan kaldıran bir özellik. Özellik sayesinde geçerli listenin en altına kaydırdığınızda, Google sayfadaki bir sonraki sonuç grubunu otomatik olarak yüklüyor. Google’ı mobil cihazlarda kullanıyorsanız, bu özellik size de çok tanıdık gelecektir.

Bu özelliğin masaüstüne gelmesi, aynı zamanda Google arama deneyimini cihazlar ve platformlar arasında daha tutarlı hale getirecektir. Bir şirket sözcüsü, “Bugünden itibaren, daha az tıklamayla daha yararlı arama sonuçları görmeye devam edebilmeniz için sürekli kaydırmayı masaüstüne getiriyoruz. Parmaklarınızın ucunda daha fazla bilgiye ulaşmanız artık daha da kolay” dedi.

Ne yazık ki sürekli kaydırma özelliği şimdilik sadece ABD’de ve İngilizce sorgularda kullanılabiliyor. Ama diğer bölgelere gelmesi de çok uzun sürmeyecektir.

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu