Gündemden Haberler

Erdoğan’dan hekimlere ‘geri dönün’ çağrısı

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden hekimler için “Giderlerse gitsinler” diyen Erdoğan, bu kez “Sizi yuvanıza, ülkenize dönmeye davet ediyorum” çağrısında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sağlıkta şiddetin sona ermesini ve ağır çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden hekimleri geçen yıl yaptığı konuşmada hedef almış ve “Giderlerse gitsinler” ifadelerini kullanmıştı. Yurt dışına giden hekim sayısındaki artış verilere de yansırken, sağlıktaki çok boyutlu krize hekim sayısının yetersizliğe de eklenmişti. 

Seçim çalışmaları kapsamında iktidarları boyunca sürdürdükleri “mülakat” ve benzeri uygulalara karşı uzun yıllar sonra “liyakat” sözü veren Erdoğan, kamuoyu araştırmalarına da yansıyan oy kayıpları sonrası yayımlanan kamu spotu ile hekimlere “dönüş” çağrısında bulundu. 

‘ÜLKENİZE DÖNMEYE DAVET EDİYORUM’

Erdoğan, söz konusu kamu spotunda şu ifadeleri kullandı:

“Değerli kardeşim, Uluslararası Lider Araştırmacıları programı kapsamında sizi yuvanıza, ülkenize dönmeye davet ediyorum. Bilimsel çalışmalarınız için gereken tüm imkanlar devletimiz tarafından sağlanacaktır. En kalbi selamlarımla.

Bu ülke birçok cevherini imkansızlıklar yüzünden kaybetti. Artık buna bir son verip yarım kalan hayallerimizi tamamlama zamanı… 2018 yılında hayata geçirdiğimiz ‘Eve Dönüş Projeleri’ kapsamında yabancı ülkelerde faaliyet gösteren 6 bin bilim insanını milletimize geri kazandırdık.”

HEKİM GÖÇÜ HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Türk Tabipleri Birliği verilerine göre yurt dışında çalışmak üzere “iyi hal” belgesi alan hekim sayısı, pandemi dönemi hariç 2016 yılından bu yana sürekli artarken, bu yıl ilk 3 aylık süreçte belge için başvuru yapan hekim sayısı 700 oldu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu