Gündemden Haberler

Erdoğan seçim yaklaşınca doktorları hatırladı

Yurt dışına giden doktorlara yönelik “Giderlerse gitsinler” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doktorları Türkiye’ye çağırmaya hazırlanıyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, yurt dışına giden doktorlar için hazırlanan ve Erdoğan’ın “ülkeye dönme” çağrısının bulunduğu bir kamu spotunun yakında yayınlanacağını açıkladı.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla yurt dışına giden doktorlara ülkeye dönme çağrısında bulunulan bir kamu spotunun yakında yayınlanacağını duyurdu.

‘SİZİ YUVANIZA, ÜLKENİZE DÖNMEYE DAVET EDİYORUM’

Taşçı’nın, Erdoğan’ın “Sizi yuvanıza, ülkenize dönmeye davet ediyorum” ifadelerinin de yer alacağını belirttiği kamu spotuna ilişkin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Doktor istifalarını ‘Giderlerse gitsinler. Biz de yeni yetişen hekimlerle götürürüz’ diye eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Sizi yuvanıza, ülkenize dönmeye davet ediyorum’ çağrısını içeren kamu spotunu RTÜK televizyonlarda yayınlanmak üzere onayladı. Değdi mi onca kalbi kırmaya!”

Erdoğan, çalışma koşullarının ağırlığı ve can güvenliklerinin tehlikede olması nedeniyle yurt dışına giden doktorlar için, 2022 yılında “Varsın giderlerse gitsinler. Biz de yeni yetişen hekimlerle, asistanlarla götürürüz” şeklinde konuşmuştu.

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu