Gündemden Haberler

Erdoğan korku içinde her tarafa saldırıyor

Erzurum’da yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a dair de konuştu ve seçimi kaybedeceğini bildiğini söyleyerek, “O korku içinde her tarafa saldırıyor” ifadesini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’da yaşanan saldırı ve provokasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Biz asıl faillerin yakalanmasını istiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Onları alana süren, çocuklara taş attıran failleri istiyoruz” dedi.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Kılıçdaroğlu, devlette ciddi bir çürümenin olduğunu belirterek, “Kaybedeceklerini biliyorlar. Kaybedeceklerini bildikleri için sertleşiyorlar. Ama biz sağduyuyla hareket ediyoruz. Sağ olsun Ekrem başkan, toplumu sağduyuya davet etti. Seçimlere kadar hepimiz sabredeceğiz. Bu tür taşkınlıklar bundan sonra da büyük bir ihtimalle olacaktır. Çünkü Saray ve onun yandaşları, bu tür taşkınlıklardan, ‘Acaba prim toplayabilir miyiz, CHP’yi ve Millet İttifakı’nı korkutabilir miyiz’ diye arayış içindeler” diye konuştu.

‘POLİSLERE ‘MÜDAHALE ETMEYECEKSİNİZ’ DİYE TALİMAT VERİLMİŞ’

“Olayların gelişmesinde bir güvenlik açığı var mıydı?” sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Polisten, milletvekili arkadaşımıza gelen bir mesaj vardı, ‘Biz emir kuluyuz’ diyordu. Polisler, elinde taş olan insanlarla yan yana duruyorlardı. Polislere, ‘Müdahale etmeyeceksiniz’ diye bir talimat verilmiş. Biz onun için diyoruz, asıl faillerin bulunması lazım” vurgusunda bulundu.

‘ERDOĞAN KAYBEDECEĞİNİ BİLİYOR, O KORKU İÇİNDE HER TARAFA SALDIRIYOR’

“Bu saatten sonra Erdoğan ciddiye alınır mı? Söylediklerinin hangisi doğru?” sözleriyle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, saldırılara ilişkin gözaltına alındığı ve sözleşmesinin feshedildiği açıklanan uzman çavuşu da hatırlatarak, “Uzman çavuşu biz mi kiraladık? Biz mi gönderdik uzman çavuşu oraya? Biz mi o gençleri topladık, üzerimize taş atın diye? Aklın kabul edileceği bir şey mi?” sorularını yöneltti.

Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında ise “Erdoğan artık ülkeyi yönetme kapasitesini kaybetmiş. Seçimi kaybedeceğini biliyor, o korku içinde her tarafa saldırıyor, ‘Acaba bir şey yapabilir miyiz?’ diye. Yapamazsın kardeşim, bitti artık. Yeni bir dönem başlayacak Türkiye’de. Huzurlu bir dönem başlayacak” ifadelerini kullandı.

Röportajın tamamı için tıklayın.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu