Gündemden Haberler

Enerji sepetimizi çeşitlendirmek için nükleer santraller inşa edeceğiz

BAE’de yayımlanan The National için makale yazan Bakan Alparslan Bayraktar, yatırımcılar için güvenli limak olmak istediklerini söyledi ve “Enerji sepetimizi çeşitlendirmek için nükleer santraller inşa edeceğiz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) merkezli yayın yapan The National gazetesi için makale yazdı. Seçimlerden sonra dış finansman arayışına giren AKP, BAE ile de “iş birliği” yaparken; Bayraktar da yazısında, “Toplam 29,7 milyar dolarlık bu anlaşmayla iki ülke, offshore rüzgar ve güneş enerjisi dahil olmak üzere yenilenebilir enerjiden, yeşil hidrojen ve nükleer enerjiye kadar birçok farklı alanda dev projeleri el birliğiyle hayata geçirme taahhüdünde bulundu” ifadelerini kullandı

DHA’nın aktardığına göre enerji dönüşümü ile istihdam artışı ve ekonomik büyüme arasında sağlıklı bir denge kurulabileceğini söyleyen Bayraktar, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanması ile birlikte enerji piyasası için yeni bir reform ve yatırım döneminin başladığını savundu.

Türkiye’de emeğiyle yaşayan yurttaşlar yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken, Bakan Bayraktar ise bir kez daha “yatırımcıların” kendileri için olan önemine değindi. Bayraktar, “Dost ve müttefiklerimizle yakın iş birliği içerisinde ithalata bağımlılığımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Böylece arz güvenliğimizi muhafaza ederken enerji sepetini çeşitlendirmeyi ve ülkemizi enerji merkezine dönüştürerek yatırımcılar için güvenli liman olmayı planlıyoruz” dedi.

Bayraktar, devamında, “Bu hedefimiz doğrultusunda petrol ve doğal gaz üretimimizi artıracak” iddiasını dile getirirken, “Enerji sepetimizi çeşitlendirmek için nükleer santraller inşa edeceğiz” sözlerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu