Gündemden Haberler

Düzce’de üniversite öğrencilerinin yemeğini Menzil yapacak

Ersan Kınık

Menzil Tarikatı’na bağlı TÜMSİAD (Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) eski Batman Şube Başkanı Kamil Biçici’nin şirketi, Düzce Üniversitesi’nin 1 milyon 640 bin TL’lik yemek ihalesini aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Düzce Üniversitesi’ne bağlı Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, 29 Mayıs’ta “Üniversite öğrenci ve personeline 4 kap/öğün yemek hizmet alım işi” başlığıyla ihale düzenledi.

5 Haziran 2023 – 31 Ağustos 2023 tarihleri arasını kapsayan ihale, sadece özel olarak davet edilen firmaların teklif verebileceği 21/B pazarlık usulüyle düzenlendi. Yalnızca 2 firmanın davet edildiği ihaleyi, 1 milyon  640 bin 732 TL karşılığında TÜMSİAD eski Batman Şube Başkanı Kamil Biçici’nin sahibi olduğu Tac Medikal Elektrik Elektronik isimli şirket kazandı.

TARTIŞMALI 21/B MADDESİ

Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen bu ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda uygulanması gereken tartışmalı 21/B maddesi üzerinden pazarlık usulüyle düzenlendi. 21/B maddesi, geniş çevrelerce “ihaleyi istediğine verme usulü” şeklinde de yorumlanıyor.

SERMAYESİNİ 100’E KATLADI

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Tac Medikal, 2010 yılında Seka Medikal adıyla 50 bin TL sermaye ile kuruldu. 2013 yılında sermayesini 450 bin TL’ye yükselten şirket, 2013 – 2021 yılları arasında başta kamu şirketi olan BOTAŞ’a bağlı TPIC’ten olmak üzere kamu kurumlarından onlarca ihale aldı.

Son sermaye artırımını 27 Aralık 2022’de yapan şirket, sermayesini 5 milyon TL’ye yükseltti.

Şirketin son 10 yılda aldığı ihalelerin toplam bedeli 80 milyon 250 bin TL’yi buluyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu