GÜNCEL BİLGİLER

Dünya Kupası’nda ilk son 16 turu eşleşmeleri belli oldu!

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda A ve B Grupları tamamlandı. Ev sahibi Katar’ın yer aldığı A Grubu’nda ikinci karşılaşmalar sonucunda turnuvaya veda eden ilk ülke belli olmuştu. Katar düzenlediği turnuvaya veda etmiş ve Dünya Kupası’na en erken veda eden ev sahibi olarak kayıtlara geçmişti.

Valencia’lı Ekvador elendi

A ve B Grubu’nda 3. maçlar tamamlandı ve son 16 bileti alan takımlar resmileşti. A Grubu’nda Fenerbahçeli Enner Valencia 3 maçta 3 gole katkı sağlasa da Ekvador’la son maçta Senegal’a 2-0 kaybedince son 16 bileti alamadı. Katar’ın son sırada yer aldığı grupta Hollanda ile Senegal üst tura çıktı.

İngiltere rahat turladı

B Grubu’nda ise 3. maçlar sonucunda her şey resmileşti. İngiltere, Galler’i 3-0 yenerek favori olduğu grubu zirvede bitirdi. Kazananın son 16 turuna çıkacağı maçta ABD de İran’ı tek golle 1-0 devirdi ve ikinci olarak üst tur hakkı kazandı.

Eşleşmeler netleşiyor

Böylece Dünya Kupası’nda ilk eşleşmeler de belli oldu. A Grubu’nun lideri Hollanda, B Grubu’nun ikincisi ABD ile, B Grubu’nun lideri İngiltere ise A Grubu’nun ikincisi Senegal’le eşleşti.

Diğer eşleşmeler oynanacak son grup maçlarının ardından belli olacak.

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu