Gündemden Haberler

DSİ, temsil ve tanıtıma 6 ayda 6,4 milyon TL harcadı

Kamu kurumları bütçesini aşan harcamaları ile gündemden düşmezken, listeye DSİ de eklendi. Bir yıllık temsil ve tanıtım ödeneğini 6 ayda yüzde 274 oranında aşan kurum, bir milyon 724 bin TL’lik harcama yaptı.

AKP yarattığı ekonomik krizin faturasını vergi politikaları ile yurttaşlara keserken, “tasarruf” adı altında yayımlanan genelgelere rağmen kamu kurumlarının harcamalarında bütçeler aşılmaya devam ediyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), ocak-haziran döneminde bu yılın tamamı için ayrılan temsil ve tanıtma ödeneğinin yüzde 274 üzerinde harcama yaptı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre DSİ’nin 6 aylık dönemde söz konusu kalemde yaptığı harcama, 6 milyon 444 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Yılın ilk yarısına ilişkin DSİ tarafından hazırlanan mali tablolara göre bu yıl için bir milyon 724 bin TL’lik temsil ve tanıtma ödeneği ayrıldı. Ocak ayında bu ödenek kapsamında para ödenmedi. Ancak sadece mart ayında 4,7 milyon TL’lik harcamaya imza atıldı.

AYLIK HARCAMALAR

DSİ’nin ödenek kapsamında yaptığı harcamanın aylara göre dağılımı şöyle oldu:

Şubat: 116 bin 721 TL

Mart: 4 milyon 793 bin 724 TL

Nisan: 907 bin 556 TL

Mayıs: 236 bin 734 TL

Haziran: 332 bin 928 TL

HARCAMA 12,7 MİLYON TL OLARAK GÜNCELLENDİ

Temsil ve tanıtma için başlangıç ödeneğinden yüzde 274 daha fazla parayı 6 ayda tüketen kurum, 1,7 milyon TL olarak belirtilen yıllık harcama öngörüsünü değiştirdi. Kurumun mali tablolarına 2023 yılının tamamında temsil ve tanıtma için harcanması planlanan para, 12 milyon 791 bin 400 TL olarak kaydedildi.

SAYIŞTAY DENETİMİNE TAKILMIŞTI

Ülkenin dört bir yanında yaşanan sel ve taşkın felaketlerinde sorumluluğu sorgulanan DSİ, kiraladığı ithal araçlar nedeniyle 2021 yılında Sayıştay denetimlerine takılmıştı. Kurumun 2020 yılında, toplam 34 araç kiraladığı tespit edilmişti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu