Gündemden Haberler

Dostlarımızı çoğaltmak, düşmanlarımızı azaltmak için çalışıyoruz

MSÜ’nün mezuniyet töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya ile olan ilişkilerini anlatırken, Dostlarımızın sayısını çoğaltmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. TSK’nın caydırıcılığın artmasının zorunluluk olduğunu söyleyen Erdoğan, mafya örneği de vererek “Tüm şer odaklarının kökünü kazıyacağız” iddiasında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu sancak devir teslim ve mezuniyet töreninde açıklamalarda bulundu. “Mezunlarımızın arasında Azerbaycan, Bosna Hersek, Ürdün, Senegal, Somali, Arnavutluk, Moğolistan gibi 15 farklı ülkeden misafir öğrencilerimiz de bulunuyor” diyen Erdoğan, “Türkiye’nin tarihi, kültürel, beşeri derinliğini göstermesinde bu çeşitliliği takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘DÜŞMANLARIMIZIN SAYISINI AZALTMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Habertürk’ün aktardığına göre her alanda 360 derecelik bir bakış açısıyla hareket ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Türk dünyasıyla iş birliğimizi ilerletirken, Afrika’daki kardeşlerimize sırtımızı dönmüyoruz. Balkanlarda istikrarın muhafazası için samimiyetle çalışırken, Avrupa ve Asya’daki ilişkilerimizi daha da genişletmenin gayretindeyiz. Dostlarımızın sayısını çoğaltmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada olduğu gibi ülkemizin imkanlarını, dost ve kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz” diye konuştu.

ENFLASYONA ‘KÜRESEL KRİZ’ SAVUNMASI

Rusya-Ukrayna savaşı ve Covid-19’un etkileri nedeniyle ekonomide ve dış politikada olumsuzluklardan etkilendiklerini ve küresel bir kriz olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin dünyanın en yüksek enflasyon oranına sahip ülkelerinden biri olduğunu dile getirmeden “Gelişmiş ülkeler dahil herkes son 60-70 yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla karşı karşıya” dedi.

‘TSK’NIN CAYDIRICILIĞININ ARTMASI ZORUNLULUK’

Dış politikada kartların yeniden karıldığını ve iş birliği arayışları olduğunu da dile getiren Erdoğan, “Dünyanın her köşesinde güvenlik endişeleriyle birlikte savunmaya ayrılan bütçe rakamları yükseliyor. Caydırıcılığı yüksek, güçlü, modern, disiplinli orduya sahip olmanın ne kadar vazgeçilmez olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Tarafsızlığı değer olarak pazarlayan devletler bugün kendilerini bir savunma paktına atmanın derdine düşmüştür” sözlerini kullandı. Erdoğan ayrıca “TSK’nın caydırıcılığının artması tercihten öte zorunluluk teşkil ediyor” dedi.

‘BİZE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VERMEYENLERE, SATACAK NOKTAYA GELECEĞİZ’

Savuna sanayisinde destan yazdıklarını öne süren ve dışa bağımlılığı yüzde 20’ye düşürdüklerini belirten Erdoğan, Türkiye’nin bu konuda en üst lige çıktığını da savundu.

Gençleri de Ankara’daki TEKNOFEST’e davet eden Erdoğan, “İnşallah yakında olmadık bahaneler öne sürerek bize hava savunma sistemi vermeyenlere, hava savunma sistemi satacak noktaya da geleceğiz” dedi.

Erdoğan, Suriyeli sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine ortam hazırlarken, sınır güvenliğini de sağladıklarını iddia etti.

‘TÜM ŞER ŞEBEKELERİNİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ’

Ülkenin dört bir yanında adli olaylar her gün basına yansırken, “Açık ve net söylüyorum, milletimizin huzuruna kast etmenin bedeli vardır” diyen Erdoğan da iktidardaki 21 yılını geride bırakırken, “Devletimiz bu bedeli misliyle ödettirmekten çekinmeyecektir. Zehir tacirleri, mafya bozuntularından suç örgütlerine kadar tüm şer şebekelerinin kökünü mutlaka kazıyacağız” iddiasını dile getirdi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu