Gündemden Haberler

Diyanet’ten kitap basımı için bir milyon TL’lik harcama

Diyanet, Bakan Mehmet Şimşek imzalı “tasarruf” genelgesinden 8 gün sonra kitap basımı için 988 bin TL’lik sözleşme imzaladı.

Kamu kurumlarına, tasarruf yapılması talimatı iddiasıyla 17 Temmuz tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla gönderilen “Tasarruf Tedbirleri Genelgesi” harcamalarda değişikliğe yol açmadı. Emeğiyle yaşayan yurttaşlar her geçen ağırlaşan ekonomik kriz ile mücadele ederken, bütçesiyle eleştiri konusu olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir harcaması daha ortaya çıktı.

Bu yılın ocak-temmuz dönemindeki matbaa harcaması toplamı 85 milyon TL’yi Diyanet’in, “tasarruf” genelgesinden 8 gün sonra kitap basımı için yaklaşık bir milyon TL harcadığı ortaya çıktı. 

İHALE İKİYE BÖLÜNDÜ

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Diyanet, 23 Haziran’da kitap basım ihalesi açtı. İhale kapsamında bastırılacak kitaplar, “Betül’ün Günlüğü, Güneş ile Kovalamaca, Acayip Bir Operasyon Hz. Ebubekir Hayatı, Allah’ın Dostu Hz. İbrahim, Mesele Varsa Ömer Tam Çözer” ve “Çöl Masalı” olarak açıklandı. İhale, iki farklı kısma bölündü.

Pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye verilen teklifleri değerlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, 25 Temmuz’da nihai kararını verdi. İhalenin birinci kısmı için İhlas Gazetecilik ile 546 milyon TL’lik, Pelikan Basım ile ise 442 bin TL’lik olmak üzere toplam 988 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

33 KİTAP, 85 MİLYON TL HARCAMA

25 Temmuz’da imzalanan sözleşmelerin ardından Diyanet’in kitap basımına ocak-temmuz döneminde yaptığı harcama 85 milyon 972 bin 884 TL’ye ulaştı.

Diyanet’in, 7 ayda toplam 33 kitap basım sözleşmesine imza attığı bildirildi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu