Gündemden Haberler

DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ve gazeteci Sedat Yılmaz gözaltına alındı

DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ve gazeteci Sedat Yılmaz, Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Ankara merkezli bir soruşturma gerekçe gösterilerek bazı kentlerde evlere baskın düzenlendi. Baskınlarda aralarında Dicle Fırat Gazeteciler (DFG) Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ve Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

MA’nın aktardığına göre Dicle Müftüoğlu, Sedat Yılmaz ve eşi Selma Yılmaz, Diyarbakır’da gözaltına alındı. İstanbul’da ise Sedat Yılmaz’ın kız kardeşi Filiz Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. 

‘GAZETECİLİKTEN SUÇ ÜRETEMEYECEKSİNİZ’

DİSK Basın-İş de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözaltılara tepki göstererek, “Yine bir sabaha operasyon haberiyle uyandık. Üyemiz, DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ile Sedat Yılmaz gözaltına alındı. Meslektaşlarımız su gibi berraktır. Gazetecilikten suç üretemeyeceksiniz! Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın!” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu