Gündemden Haberler

Depremzedelere dağıtılacak yardım kolilerine AKP logosu yapıştırıldı

Hatay’da dağıtılacak yardımlarda AKP logosuyla birlikte ismi yer alan İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, “Haberim yok” iddiasında bulundu.

AKP iktidarı ve milletvekili adayları, seçim bölgelerinde devletin imkanlarını kullanarak çalışmalarına devam ederken; deprem bölgesi Hatay’da, depremzedelere ulaştırılacak yardım kolilerine AKP logosu yapıştırıldığı ortaya çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) ait kolilere, AKP’li İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’nın isminin yazılığı olduğu çıkartmalar yapıştırıldı. AKP’li Tosyalı’nın seçim çalışmaları kapsamında dağıttığı yardım kolilerinin altında “AFAD” üzerinde ise “Sağlıklı günler dilerim… İskenderun’a değer. Halkın adamı Mehmet Fatih Tosyalı” ifadeleri yer aldı.

‘HABERİM YOK’

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’a konuşan Tosyalı ise böyle bir dağıtımları olmadığını öne sürdü. “Yardım kolilerini kaymakamlık dağıtıyor” diyen Tosyalı, “Dağıtım kolilerinin bir yüzünde belediye bir yüzünde kaymakamlık logoları bulunuyor, benim söz konusu dağıtımdan haberim yok. Böyle bir şey de yapmamız mümkün değil. AFAD ismini kullanarak dağıtım yapmaya ihtiyacımız da yok” ifadelerini kullandı.

‘AKP’NİN NORMAL TAVRI’

Yaşananları değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, olayın AKP için sıradan bir durum olduğunu belirterek, “Bu artık onların normal tavrı. Devletin bakanları, milletvekili adayı. Anayasa’ya, seçim mevzuatına aykırı hareket etmek onların normali. Devletin bütün kurumları şu anda seçim çalışması yürütüyor” dedi.

“Daha geçen günlerde aile bakanının AFAD kolilerini seçim malzemesi yaptığını gördük” hatırlatmasında bulunan Şahin, “Devlete ait her türlü kaynağı rahatlıkla kullanıyorlar. Sayın Tosyalı’nın bunu yaptığını düşünmek istemiyorum. Olayın bilgisi dahilinde olmadığını düşünmek istiyorum” diye konuştu.

BAKAN YANIK’IN SEÇİM OTOBÜSÜNDE AFAD KOLİLERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın seçim çalışmalarını yürüttüğü otobüste de AFAD’a ait koliler görüntülenmişti. Otobüsü kullanmadığını söyleyem Yanık ise haberi olmadığını iddia ederek, “Ben de çok rahatsız oldum” demişti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu