Gündemden Haberler

Demokrasi atılımlarına karşı güçlü bir dirençle karşılaştık

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidara geldikleri dönemden itibaren demokrasi ve kalkınma atılımlarında bulunduklarını ve buna karşı güçlü bir direnşle karşılaştıklarını iddia etti.

Seçim çalışmalarına devam eden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Manisa’da düzenlenen mitingde konuştu. İktidarları döneminde Manisa’da yaptıklarına ilişkin konuşan ve “96 milyar liralık yatırımla geliştirdik, büyüttük” diyen Erdoğan, “Allah’ın izniyle 14 Mayıs’tan sonra Türkiye Yüzyılı’nı da Manisa ile birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“2002’den beri hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarına karşı güçlü bir dirençle karşılaştık” iddiasında bulunan Erdoğan, “Vesayet, terör örgütü, ekonomik tetikçileri, siyasi ve ekonomik bütün mühendislik gayretleriyle boğuşa boğuşa bugüne geldik. Bizim milletimize en büyük hizmetimiz, tek parti faşizmi ve geri kalmışlık zincirlerini kırdık mı? Bu ülkede her bir vatandaşımızın hak ve özgürlüklerini dilediği gibi yaşayabilmesini sağladık mı? Her alanda hakkı olan eser, hizmetlere kavuşabilmesini sağladık mı? En önemlisi bu ülkedeki her bir vatandaşımızın hem sınırlarımız içinde hem de dünyada güven, huzur, gururla, başı dik şekilde dolaşabilmesini sağladık mı?” diyerek yurttaşlara seslendi.

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Habertürk’ün aktardığına göre “İnşallah milletim bizlere yürü derse biz yine yürüyeceğiz ve bu hizmetlere devam edeceğiz” sözlerini de kullanan Erdoğan, muhalefeti de hedef alarak, “Allah göstermesin, bunların eline bu ülke kalırsa ne hale geleceğimizi düşünün” diye konuştu.

‘BİZİM TEK DİNİMİZ İSLAM’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” notuyla paylaştığı videoya da göndermede bulunan Erdoğan, “Ey zillet ittifakı, ey cumhura karşı olan ittifak, biz şunu bilin Allah’ın kulları arasında ayrım yapmayız. Ne Arap’ın beyaza ne beyazın Arap’a üstünlüğüne inanmayız. Üstünlük sadece Allah’a olan yakınlık iledir. Bunu siz bilmezsiniz ama bizim buna imanımız var. Çıkmış bay bay Kemal, Alevilikten şundan bundan bahsediyor. Bizim mezhep ayrımı diye bir derdimiz yok. Bizim ne Alevilik ne Şia dinimiz var. Ne şu dini, ne bu dini. Bizim tek dinimiz var İslam ve müslümanlık. Başka bir dinimiz yok. Ülkemizi küresel ligin en üstüne çıkardık. Önümüzü kimse kesemez. Yeter ki bu namertlere bu ülke bırakılmasın” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu