Gündemden Haberler

Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları serbest bırakıldı

Kayıp yakınları için 960. haftada da bir araya gelen ve ters kelepçe ile gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, 2 farklı hastaneden serbest bırakıldı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul’daki Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 960. hafta eylemi için Beyoğlu’nda bir araya geldi. 

Anayasa Mahkemesi’nin “ihlal” kararı haftalardır ihlal edilerek gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ve hak savunucularının Galatasaray Meydanı’na ulaşmasına izin verilmedi. Polis, ablukaya aldığı isimleri ardından gözaltına aldı. 

‘KAYMAKAM, İŞKENCE YASAĞININ İHLALİ TALİMATINI VERİYOR’

Cumartesi Anneleri’nin Twitter hesabından paylaşışan videoda, gözaltına alınan isimlere ters kelepçe uygulandığı görüldü. 

Yapıan bir başka paylaşımda ise “Her hafta gözaltına alınmamızın talimatını veren Beyoğlu Kaymakamı, mutlak yasak olan işkence ve kötü muamele yasağının ihlal edilmesinin de talimatını veriyor. Ters kelepçe işkencedir, suç işlemekten vazgeçin” denildi ve Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli etiketlendi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu