Gündemden Haberler

Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı

İleri Haber

Galatasaray Meydanı’nda 943. haftada bir araya gelen Cumartesi Anneleri, AYM’nin hak ihlali yönündeki kararını tanımayan polisler tarafından bir kez daha gözaltına alındı ve bir süre sonra serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki buluşmalarına karşı getirilen yasaklama kararına karşı Anayasa Mahkemesi (AYM), hak ihlali kararı vermişti. AYM kararı sonrası meydana geri dönen Cumartesi Anneleri, art arda 3. haftada da gözaltına alındı. 

Galatasaray Meydanı’nda kayıp yakınlarının fotoğrafları ile bir araya gelen kayıp yakınları ve hak savunucuları, polis tarafından ablukaya alındı. 943. hafta açıklaması polis ablukasında okunmasının ardından 16 kişi, gözaltına alındı.

Mikail Kırbayır, İrfan Bilgin, Eren Keskin, Maside Ocak, Sebla Arcan, Besna Tosun, Ali Tosun, Ali Ocak, Hanım Tosun, Yasemin Bektaş, Aylin Tekiner, İkbal Eren, Setenay Yarıcı, Hanife Yıldız, Leman Yurtsever ve Nuray Çevirmen gözaltına alınırken, birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILDI

Cumartesi Anneleri’nin Twitter hesabından, “Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakıldı. Kayıplarımızdan da Galatasaray Meydanı’ndan da vazgeçmeyeceğiz” paylaşımı yapıldı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu