Gündemden Haberler

Çocuk istismarından yargılanan TÜGVA Koordinatörü tahliye edildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu Ortaokul Koordinatörü Rıdvan Kara (24), 16 yaşındaki bir çocuğa yönelik “nitelikli cinsel istismar” ve “şantaj” suçlarını işlediği gerekçesiyle 23 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada tahliye edildi.

İstanbul Pendik’te 16 yaşındaki S.N.M.’nin yaşadıklarını rehber öğretmeni N.Y.’ye anlatması üzerine, N.Y.’nin hazırladığı tutanak sonrası başlatılan soruşturma kapsamında TÜGVA Kastamonu Ortaokul Koordinatörü Rıdvan Kara tutuklandı.

SES KAYITLARI İLE ŞANTAJ

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre Rıdvan Kara, Pendik’te aynı mahalleden birkaç çocuk ile yakın temas kurması sonucu çocukların bazıları hakkında “özel bir bilgi” edindi. Edindiği “özel bilgi” üzerine çocuklarla farklı zamanlarda “nasihat etme” amacıyla konuşan Kara, bu esnada konuşmaları kaydetti. Rıdvan Kara daha sonra, söz konusu ses kayıtlarını ailelerine dinletme tehdidiyle çocukları cinsel birlikteliğe zorladı.

Tehdit ve şantaj yoluyla nitelikli cinsel istismara maruz bıraktığı 16 yaşındaki S.N.M.’nin durumu Rehber Öğretmeni N.Y.’ye anlatması üzerine N.Y., durumu ihbar etti. Suç duyurusu üzerine tutuklanan Rıdvan Kara hakkında, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “şantaj” suçlarından 23 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Davanın ilk duruşması 5 Temmuz’da Anadolu 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu bulunan ve duruşmaya SEGBİS ile katılan Rıdvan Kara, suçlamaları kabul etmedi, tanık beyanlarının ise çelişkili olduğunu söyledi.

Duruşma savcısı, Rıdvan Kara’nın tutukluluğunun devamı yönünde talepte bulunurken, mahkeme, Kara’yı yurtdışına çıkış yasağı şartı ile tahliye etti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu