Gündemden Haberler

CHP’li Öztunç’tan Davutoğlu’na yanıt: ‘Kimse zorla aday yapmadı’

CHP’li Ali Öztunç, seçimlere dair “En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti” açıklaması yapan Davutoğlu’na, “Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar” diyerek yanıt verdi. 

Seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden girerek 10 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giren Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim öncesi ittifak arayışlarına ilişkin açıklamasında, “En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti” ifadelerini kullanmıştı.

Davutoğlu’nun açıklaması tartışma yaratırken, konuya ilişkin CHP’den ilk açıklama geldi. Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Davutoğlu’nu eleştirdi.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre bir gazetecinin açıklamaya dair görüşünü sorması üzerine Öztunç, “Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlu’nu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı. Kimse kafalarına silah dayayıp ‘Gelin buradan aday olun’ demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar” diye konuştu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu