Gündemden Haberler

CHP’den muhalefete ‘iş birliği’ çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yaptığı ittifak çağrısı muhalefeti de hareketlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu “Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelip iş birliği yapmalı” şeklinde bir açıklama yaparken, CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ise “Ülkemizi daha iyiye taşıyacak her birlikteliğe açık olacağız” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimler için İYİ Parti’ye ittifak çağrısında bulunarak “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” mesajını iletmişti.

Bahçeli’nin söz konusu çağrısı muhalefeti hareketlendirdi. Halk TV’den Fikret Bila’ya yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre umarım Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri iş birliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Birlik olmaktır. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİZİ DAHA İYİYE TAŞIYACAK HER BİRLİKTELİĞE AÇIK OLACAĞIZ’

 Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ise “muhalefet ittifakı” mesajını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Ülkemiz zorlu ekonomik koşullardan geçiyor. Dolardaki baskılamayı yerel seçimlere kadar sürdüreceklerini düşünüyoruz. Böyle bir buhran halinde, ittifak noktasında da genel merkezler nezdinde yapılacak görüşmeler sonucu ülkemizi daha iyiye taşıyacak her birlikteliğe açık olacağız.

Mevcut büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızın yeniden adaylıkları da aynı çerçevede hem kendileri hem partiler hem de halkımızın isteği doğrultusunda değerlendirilecektir. Mevcut belediye başkanlarımızın her biri halkımızın desteğini almış güvenini kazanmış isimlerdir. Özellikle büyükşehir belediye başkanlarımız çalışmaları ile başarılarını ispatlamış birbirinden kıymetli isimler. Mevcut büyükşehir belediyelerimizin istikrarı koruyarak halkımıza hizmet noktasında çalışmalarını daha da ileriye taşımasını istiyoruz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu