Gündemden Haberler

CHP’de değişime değil yenilenmeye ihtiyaç var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim süreci ve partideki değişim talebine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “CHP’de değişime değil yenilenmeye ihtiyaç var” diyen Kılıçdaroğlu, “Yani bizim partimizin ideolojisi belli. Sosyal demokrat partiyiz. Gazi Mustafa Kemal’in ortaya koyduğu bir çizgi, hedef var. Bunun nesini değiştireceksiniz? Bu hedefimiz değişmez. Sosyal demokrat bir partiyiz, 6 okumuz var” ifadelerini kullandı.

Parti örgütlerine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “Gerçekten örgütünde çok mutlu olacağı güzel değişiklikler yapacağız ve hayata geçireceğiz” dedi.

YEREL SEÇİMLER

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin de şunları söyledi:

“Yerel seçimlerde çok iyi bir performans yakalayacağımıza inanıyorum. Pek çok çalışmayı belli bir noktaya getirdik. Aday belirlemelerimiz de iyi olacak. Çok iyi sonuçlar elde edeceğiz. Aday belirlemede şöyle bir yöntemimiz olacak: Tek bir gözlemle aday belirlenmeyecek. Anketler yapılacak, saha araştırması yapılacak. Bizim denetmenler gidecekler alana bakacaklar. ‘Kiminle kazanırız, kiminle kazanmayız’ diye özel çalışmalar yapılacak. Adaylar belirlenecek.

Diğer siyasi partilerle iş birliği merak ediliyor. Yerel yönetimlerde iş birliğini büyük ölçüde halk kendisi yapıyor. Bir belediye başkanı adayını beğeniyorsa, onun parti kimliğinden çok kişiliğine bakıyor, kendi beldesine hizmet verebilecek kişilikteyse rahatlıkla gidip oy verebiliyor. Tabii diğer partilerle nasıl iş birliği olacağı konusunda şu aşamada yorum yapmak doğru değil. Ama ilerleyen zaman içerisinde iş birliği de gündeme gelebilir, gelmeyebilir. İş birliği olursa bu Türkiye genelinde her yerde değil. Belli alanlarda yerlerde olabilir.”

Kendisine ve partisine yöneltilen eleştiriler için “Eleştirilerin büyük bir kısmı genelde haksız. Bunu partimizin genel merkezi de, partimizin örgütleri de gayet iyi biliyor” diyen Kılıçdaroğlu, haksız eleştirilere üzüldüğünü ifade etti.

‘HALKIMIZ BÖYLE TERCİH ETTİ’

Seçim sonuçlarını da değerlendiren ve Kılıçdarooğlu, “Kazanmak, başarılı olmak, Türkiye’ye demokrasiyi getirmek istiyorduk. Türkiye’de izlenen yanlış ekonomi politikasının yoksullara çıkarılan ağır faturaları engellemek istiyorduk. Ama halkımız böyle tercih etti” diye konuştu.

Sahterkarlık yapılarak oy istendiğini ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bunu itiraf ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bütün mesele geldi CHP üzerine yoğunlaştı. Ama o tarafın hem ahlaki, hem siyasi meşruiyetinin sorgulanması lazım” derken, Erdoğan’ın devletin tüm imkanlarını kullandığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, sandıklara en çok sahip çıktıkları seçimleri geride bıraktıklarını da söyledi.

CHP LİSTELERİ

Millet İttifakı’ndaki 4 partinin CHP listelerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmesine ilişkin eleştirilere de karşılık veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Evet biz bir ittifaktık. 5 parti CHP logosu altında seçime girdi o da doğru. Fazla milletvekili verdiniz, az verdiniz konusuyla ilgili benim görüşüm şu: Bu sorun bir parti olmanın çok ötesinde bir Türkiye sorunudur. Böyle bakmamız lazım. Eğer siz sorunu getirip de bir partinin kendi listelerinden alacağı milletvekili sayısına indirgerseniz, Türkiye’nin yaşadığı sorunu kavrayamıyorsunuz veya ön yargıyla yaklaşıyorsunuz demektir. İnsanlar hapislere atılıyor, tweet attı diye gençler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Gazeteciler “Başıma bir bela gelir mi, gelmez mi” diye yazılarını birkaç kez okuyor. Ekonomi zaten rayından çıkmış. Her türlü sahtekarlıkların yapıldığı bir süreç içinde seçime gidiyoruz.

Seçim sonrası, sanki doğal bir seçim yapmışız gibi bütün gerçekleri unutup ‘CHP tek başına seçime girdi, diğer partilerden de milletvekili adayı aldı. Niye bizim partililerimiz milletvekili listelerinde yer almadı’ deniliyor. Bu sığ bir anlayış. Türkiye’nin gerçeklerini kavrayamamaktadır.”

Kılıçdaroğlu, devamında ise “Kazanmadık doğrua ama bu ülkede 25 milyon kişi yani yaklaşık iki seçmenden biri demokrasiden yana oy kullandı” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu