Gündemden Haberler

CHP binasına silahlı saldırı: Bir kişi tutuklandı

CHP İstanbul İl Binası’na yönelik silahlı saldırıda daha önce gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakılırken, “havaya ateş açtığı” söylenen şüpheli Emre D. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 6 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada, “Saat 05.00 sularında TEM Otoyolu’ndan Edirne istikametindeki bir araç, İstanbul il başkanlığımızın önünde 7-8 el ateş etmiş bulunmakta. Olay mahalinde boş kovanlar tespit edilmiştir” demişti.

VALİLİK ‘SALDIRI’ DEMEDİ

İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamada, olayda kasıt olmadığını öne sürerken, “Bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir” demiş ve 4 kişinin Esenyurt’ta yakalandığını açıklamıştı.

Valilik açıklamasında, söz konusu aracın yakalandığı da kaydedilerek, “Araçta yapılan aramada; bir adet silah ile 15 adet fişek, şüpheli F.E.E.’nin ikametinde yapılan aramada; 3,77 gr. uyuşturucu madde ve bir adet hassas terazi ele geçirilmiştir. Yakalanan şüphelilerin ifadelerinde; E.D. isimli şahsın ‘sosyal medyada paylaşım yapmak amacıyla seyir halindeki araçtan silahla havaya ateş ettiği’ beyan edilmiştir. Firari şüpheli E.D.’nin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” denilmişti.

51 SUÇ KAYDI

Daha önce yakalanan 4 kişi serbest bırakılırken, “Havaya ateş açtığı” söylenen Emre D. isimli şüpheli de bugün Sultangazi’de yakalandı. 23 yaşındaki Emre D.’nin 51 adet suç kaydı ve 2 adet aranması olduğu belirtildi.

TUTUKLANDI

Tabancası da ele geçirilen Emre D., “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve tutuklandı. (DHA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu